Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dicle Üniversitesi’nin yeni rektörü görevi devraldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın atadığı Dicle Üniversitesi yeni Rektörü Prof. Dr. Talip Gül görevi devraldı. Eski rektörün FETÖ’den görevden alınarak tutuklanması ile vekaleten görevi yürüten Prof. Dr. Gülfettin Çelik, görevi...

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2016 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2016 16:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın atadığı Dicle Üniversitesi yeni Rektörü Prof. Dr. Talip Gül görevi devraldı. Eski rektörün FETÖ’den görevden alınarak tutuklanması ile vekaleten görevi yürüten Prof. Dr. Gülfettin Çelik, görevi yeni atanan Prof. Dr. Talip Gül’e düzenlenen devir teslim töreni ile devretti.
Rektörlük binasında gerçekleştirilen törende, Türkiye’nin olağan dışı bir gündemle karşı karşıya kaldığını dile getiren Prof. Dr. Gülfettin Çelik, adeta devletin kendini koruma refleksine tabi olduğu bir dönemi yaşadıklarını söyledi. Bu çerçevede Diyarbakır’da özellikle de Dicle Üniversitesi’nin ayrı bir gündem oluşturduğuna dikkat çeken Çelik, 21 Temmuz itibariyle YÖK görevlendirmesiyle buraya Rektör Vekili olarak geldiğini ve bugün de görevini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın atamasıyla Prof. Dr. Talip Gül’e devredeceğini belirtti.
“DÜ dünyanın öncü üniversitelerinden biri olmaya aday”
Dicle Üniversitesi’nin dünyanın öncü üniversitelerinden biri olmaya aday olduğunu ifade eden Çelik, “Şehre geldiğim andan itibaren, bugüne kadar başta merkezi bürokrasinin en üst noktasından vali, savcılık, emniyet adeta şehrin ileri gelen kurumları üniversitemizin bu olağanüstü durumundan, karşılaştığı ihtiyaçlar ve zorluklarda bütün desteği verdi. Kendilerine müteşekkirim. İlaveten şehrin sivil toplum kuruluşlarından, basınına kadar kurumlar ya da bireyler düzeyinde vazife ortamında herkesin vermiş olduğu desteğe ayrıca teşekkür ediyorum. 20 gün kadar kaldık bu zaman zarfında inanıyorum ki çok önemli adımlar atıldı bu üniversitede. Ümidim, beklentim şudur; şehrin vermiş olduğu bu desteğin hiç azalmadan artarak devam etmesidir. Zira Dicle Üniversitesi, benim görebildiğim kadarıyla sadece bölgenin değil dünyanın o anlamda öncü üniversitelerinden biri olmaya aday bir üniversite. Beklentim o ki el birliğiyle sayın rektörümüzün öncülüğünde Dicle Üniversitesi’nin atacağı adımlara sizin de destek vermesidir. Bu beklentiyle görevi 15 Ağustos itibariyle sayın rektörüme devrediyorum. Allah kendisine yar ve yardımcı olsun. Dicle Üniversitesi’nin önü açık olsun” dedi.
Ülkenin geçtiği olağanüstü durumdan söz eden ve bu süreçte görevi devralan Prof. Dr. Gülfettin Çelik’in biraz daha burada olmasını arzu ettiklerini kaydeden yeni Rektör Prof. Dr. Talip Gül, “Biz beklerdik ki Gülfettin hocam biraz daha fazla burada çalışsın. Bu üniversiteye gerçekten çok güzel hizmetler yaptığını biliyoruz. 6 aylık işi 22 günde yaptıklarını öğrendim. Dolayısıyla Gülfettin Hoca bir nevi bizim işimizi rahatlattı. Çok fazla mesafe kat ettiler. Gece gündüz çalıştılar her gece 3-4 saat uykuyla durduklarını biliyorum. Bundan dolayı sanırım bizim ekibimizin işi biraz daha kolay” diye konuştu.
“Üniversitemizi iyi bir yere getirmek zorundayız”
Kendisinin 31 yıldır Diyarbakır Dicle Üniversitesi mensubu olduğunu kaydeden Gül, “Hocamın da bahsettiği gibi Dicle Üniversitesi hak ettiği yerde değil. Üniversitemizi iyi bir yere getirmek zorundayız. Bunun için de hepimize görev düşüyor. Öncelikle devletimizin, Diyarbakır halkının ve değerli hocalarımın desteği ile üniversitemizi çok iyi bir yere getireceğimize inanıyorum. Allah bizi mahcup etmesin. İnşallah üniversitemiz daha iyi yerlerde görmek nasip olur ve hepimiz de bu gururu yaşarız” şeklinde konuştu.
Gerçekleşen devir teslimin töreninde günün hatırasına hediye takdimleri yapıldı. Törenin ardından Rektör Gül, tebrikleri kabul etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.