Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dezavantajlı çocuklara ’Leonardo da Vinci’ desteği

Diyarbakır’da bulunan Leonardo da Vinci Eğitim Kültür Sanat Derneği, kentteki dezavantajlı çocukların umudu olmaya devam ediyor. Şimdiye kadar dernekte eğitim alan öğrencilerin büyük bir bölümü güzel sanatlar lisesi ve üniversite sınavlarında...

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2016 13:33
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2016 13:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dezavantajlı çocuklara ’Leonardo da Vinci’ desteği
Diyarbakır’da bulunan Leonardo da Vinci Eğitim Kültür Sanat Derneği, kentteki dezavantajlı çocukların umudu olmaya devam ediyor. Şimdiye kadar dernekte eğitim alan öğrencilerin büyük bir bölümü güzel sanatlar lisesi ve üniversite sınavlarında derece elde etmeyi başardı.
Ailelerin gelir dağılımı arasındaki uçurumun en yüksek olduğu illerin başında gelen Diyarbakır’da kurulan Leonardo da Vinci Derneği, maddi durumu yetersiz, dezavantajlı öğrencilerin umudu oldu. Dernek, bir yandan ücretsiz kurslar vererek öğrencilerin yeteneklerini geliştirirken, bir yandan da TEOG, YGS, LYS dersleri vererek öğrencilere üniversiteye hazırlık anlamında destek sağlıyor. Dernekte eğitim alan dezavantajlı öğrencilerin hemen hepsi güzel sanatlar lisesi veya üniversiteyi kazanmayı başardı.
"Öğrencilerin başarı oranı yüzde 98"
Konu ile ilgili İHA muhabirine bilgi veren Leonardo da Vinci Eğitim Kültür Sanat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tekin, 2012 yılında sanatsal atölyeleri kurduklarını, bu tarihten itibaren özellikle dezavantajlı çocuklara, terör mağduru çocuklara yönelik eğitim verdiklerini söyledi. 6, 7, 8. sınıftaki sanatsever çocuklarla iletişime geçip resme meraklı öğrencilerle bir araya geldiklerini ifade eden Tekin, bu alanda öğrenci yetiştirdiklerini dile getirdi. Tekin, “2012-2016 yılları arasında yaklaşık 200 öğrenciye ulaştık. Bunlar ağırlıkta güzel sanatlar lisesi ve üniversite hazırlık öğrencileriydi. Bunun yanında Diyarbakır’daki terör mağduru çocuklara yönelik okul derslerine yardımcı olmak için ücretsiz kurs vermeye başladık. Bu sene, üniversite güzel sanatlar ve fen-anadolu liselerine yerleştirme oranında yüzde 98’lik bir başarı oranımız var. Kazanamayan öğrencilerimiz yedekte kaldı” dedi.
Leonardo da Vinci Derneği’nden üniversiteye
Leonardo da Vinci Eğitim Kültür Sanat Derneği’nde yaklaşık 5 yıl eğitim alan, bu yıl resim alanında girdiği yetenek sınavlarından üniversiteyi kazanan Bayram Karabulut, ilkokuldan beri resim çizdiğini, bu yıl girdiği yetenek sınavında başarılı olarak üniversiteye kayıt olduğunu söyledi.
Leonardo Da Vinci Eğitim Kültür Sanat Derneği’nde 1 yıldır eğitim alan Yusufcan Satık ise 5. sınıftan beri resim çizdiğini, bu yıl girdiği güzel sanatlar lisesi sınavlarını kazandığını kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.