Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Darbe girişiminin ardından sahaya inen psikologlara destek verildi

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ve Ruh Sağlığı Derneği, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası oluşan travma vakalarıyla ilgilenen uzmanlar için ücretsiz psikolojik ilk yardım ve travma eğitimi verdi.Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi...

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2016 11:30
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2016 11:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ve Ruh Sağlığı Derneği, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası oluşan travma vakalarıyla ilgilenen uzmanlar için ücretsiz psikolojik ilk yardım ve travma eğitimi verdi.
Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ve Ruh Sağlığı Derneğinin organizasyonunda ve Üsküdar Belediyesinin ev sahipliğinde, "Psikolojik İlk Yardım ve Travma Sonrası Stres Bozukluğu (TSSB) Eğitimi"30-31 Temmuz tarihlerinde yaklaşık bin psikologun katılımıyla Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde düzenlendi.
“Daha nitelikli ve verimli hizmet sunmak için”
Kısa sürede milletçe büyük badireler atlatıldığını söyleyen Ruh Sağlığı Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ömer Akgül, travmaların etkilerini azaltmak için böyle bir eğitim verdiklerini ifade etti. Akgül, “Darbe girişimi ve Atatürk Havalimanı saldırısıyla zor günler geçirdik. Birçok insanımız hem psikolojik hem fizyolojik yara aldı. Psikolojik yaralanmaları çok önemsiyoruz bu nedenle vatandaşlarımıza ücretsiz destek verdik ama yetişemediğimizi fark ettik. Bu yüzden balık yemek yerine balık tutmayı öğretelim diye düşündük. Meslektaşlarımızın psikolojik ilk yardım ve travma sonrası stres bozukluğu yetkinliğini güçlendirip sahada vatandaşlarımıza gönüllü destek vermeleri için ücretsiz bir eğitim düzenledik. Ücretsiz destek veriliyordu ama biz bu eğitimle psikologların daha nitelikli daha verimli bir hizmet sunmalarını amaçladık” diye konuştu.
Psikolojik Yaralar Sarılıyor
Ruh Sağlığı Derneği olarak eğitimi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, Kim Psikoloji ve Üsküdar Belediyesi işbirliğiyle düzenlediklerini ifade eden Akgül, önceliklerinin kamu kuruluşlarında çalışan psikologlar olduğunu belirtti. Akgül, “Eğitimde kriz ve travma esnasında görev alacak psikologların çalıştığı kamu kuruluşlarına öncelik verdik. Milli Savunma Bakanlığı, İç İşleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, AKOM gibi… 1500’ün üzerinde kayıt aldık, yaklaşık bin kişi eğitime katıldı” dedi.
Eğitimi faydalı bulduğunu belirten Psikolog Sümeyye Aydın, “Burada öğrendiklerimizi sadece darbe girişimi sonrası yaşanan travmatik vakalarda kullanmayacağız. Bunun dışında da insanlar kadına yönelik şiddet, cinsel istismar gibi farklı olaylarda birçok travmatik duruma maruz kalıyor. Eğitimin bu vakalarda da psikologlara çok yardımcı olacağını düşünüyorum. Mezunu olduğum Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesinin de bu tarz bir eğitime katkı sunmasını değerli buluyorum” diye konuştu.
Darbe girişimi sonrası yaşanan olaylar ve medyada yayınlanan görüntülerden etkilenen çocukların ve yetişkinlerin yakın gelecekte travma sonrası stres bozukluğu semptomları yaşayabilecekleri öngörüsünden hareketle oluşturulan eğitim sayesinde psikolojik yaraları sarmak için çalışan uzmanlar gerekli bilgiyi kısa sürede edinmiş ve toplum için bu bilgileri kullanmış olacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.