Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eğitim sektörü temsilcileri: Akıl tutulması yaşıyoruz

Pi Analitik Dershaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Şahin, dershane ve etüt merkezlerinin kapatılmasıyla ilgili gelişmeler karşısında akıl tutulması yaşadıklarını söyledi. Özel müteşebbislerin açmış olduğu hiçbir kurum veya...

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2013 12:24
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2013 12:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eğitim sektörü temsilcileri: Akıl tutulması yaşıyoruz
Pi Analitik Dershaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Şahin, dershane ve etüt merkezlerinin kapatılmasıyla ilgili gelişmeler karşısında akıl tutulması yaşadıklarını söyledi. Özel müteşebbislerin açmış olduğu hiçbir kurum veya kuruluşun kapatılamayacağını savunan Şahin, “Bu uygulama, kapalı ve demokratik olmayan rejimlerde görülen bir uygulamadır. Biz eğitimciler olarak bu durum karşısında akıl tutulması yaşıyoruz.” dedi.

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Eğitim Komitesi Üyesi de olan Şahin, İzmir Sınav Dershaneleri Kurucusu Ercan Tektaş, özel eğitim merkezi sahibi Ayperi Öziş ve sürücü kursu sahibi Osman Erol, dershanelerin kapatılmasıyla ilgili ortak bir açıklama yaptı. Komite üyeleri adına konuşan Şahin, eğitim kalitesini arttırmak ve fırsat eşitsizliğinin önüne geçmek için birçok ülkenin özel eğitime teşvik verdiğini söyledi. Yıldırım şahin, “Örneğin Japonya’da 10 milyon öğrenci, 'juku' denilen dershanelere devam ediyor. Yunanistan’da binlerce dershane eğitim veriyor.” şeklinde konuştu. Türkiye’de eğitimin bu kadar sıkıntısı varken dershane ve etüt merkezleriyle uğraşmak yerine bunlara çözüm üretmek gerektiğini belirterek, “Benim çocuğum bugün Karabağlar'da bir okulda, 35 kişilik bir sınıfta eğitim görüyor. Devletin, bu sayıyı aşağıya çekmenin çarelerini araması gerekmektedir. Durum böyleyken dershanelerin ve etüt merkezlerinin gündeme alınmasını samimiyetsiz buluyoruz. Ayrıca iki yılı aşkın süredir hem dershane sahipleri hem ekmeğini bu işten kazanan öğretmenler hem de öğrenci ve veliler, bu belirsizlik ortamından rahatsızlık duymaktadırlar. Bu belirsizliğin bir an önce ortadan kalkmasını istiyoruz.” dedi.

Dershanelerin özel okula dönüştürülmesi girişimlerini de değerlendiren Şahin, şunları kaydetti: “Sadece İzmir’de 250 dershane var, bunların özel okula dönüşmesi mümkün mü? Pek çok şart gerekiyor. Dershaneler okul olursa bundan, şu anda yüzde 50-60 oranında doluluk oranı olan okullar da büyük zarar görecek. Doluluk oranları yüzde 25-30’a düşecek. Bizler eğitim kurumlarını temsil ediyoruz. Eğitim kurumlarının, siyasi hesaplaşmayla işi olmaz. Siyasi bir hesaplaşmanın, eğitim kurumları olarak kurbanı olmak istemiyoruz.”

İzmir’de etüt merkezleriyle birlikte bir kapatma kararından etkilenecek 400’e yakın kuruluş bulunduğunu aktaran Şahin, “Buralardaki binlerce öğrencinin yanısıra 8-10 bin kişi istihdam ediliyor. Bunların hepsi mağdur olacak. Dershaneler kapanırsa binlerce öğrenci sınava hazırlanamayacak, üniversiteye giremeyecek. Diplomasız genç işsiz sayısında büyük patlama olacak.” ifadelerini kullandı. Şahin, "Zararın neresinden dönülürse kârdır" anlayışıyla alınan veya alınmakta olan kararın tekrar gözden geçirilmesini istediklerini dile getirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.