Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çocuklar okusun diye arsasını bağışladı

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yaşayan hayırsever Necla Yıldırım, doğup büyüdüğü mahalleye lise yapılması için 10 dönümlük arazisini bağışladı.Merkez Sur ilçesi Mermer Bucağı Mahallesi’ne 24 derslikli çok programlı lise yapımı...

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2016 16:20
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2016 16:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yaşayan hayırsever Necla Yıldırım, doğup büyüdüğü mahalleye lise yapılması için 10 dönümlük arazisini bağışladı.
Merkez Sur ilçesi Mermer Bucağı Mahallesi’ne 24 derslikli çok programlı lise yapımı için arsa bağışında bulunan Necla Yıldırım’ın vekilleri Mehmet Yıldırım ve Ekrem Yıldırım, Sur Kaymakamı Dr. Memduh Tura’yı ziyaret ederek, arsa bağış protokolünü imzaladı.
"Eğitim konusunda ülkemizin çok ciddi yatırıma ihtiyacı var"
Kaymakamlık binasında bulunan toplantı salonunda gerçekleşen törende konuşan Tura, hayırsever vatandaşın örnek bir davranışta bulunduğunu ifade ederek, “Eğitim konusunda ülkemizin çok ciddi bir yatırım ihtiyacı var. Özellikle Diyarbakır ve Sur ilçemizde öğrenci sayısının çok fazla olması nedeniyle bu öğrencilerimize eğitim verilerek iyi okulların kazandırılması için ciddi manada yatırım yapılması gerekiyor. En önemli ihtiyacımız arsa ihtiyacı. Bu ihtiyacın karşılanması çok önemli. Bu yatırımlar devletimize ciddi manada yük getiriyor. Bunun bir güzel tarafı da bu ihtiyacın hayırsever bir vatandaşımız tarafından karşılanması. Okul yapımı devletimizin bütçesinden karşılanacak. Gerekli işlemleri başlattıktan sonra önümüzdeki yıl da okulumuz yatırım programına girmiş olacak. Mermer Bucağı’nda aslında şu an okulumuz mevcut ama ilkokul binamızın bir bloğunu kullanıyoruz. 24 derslikli lisemiz yapıldığı vakit bölgeye de hitap etmiş olacak. Taşıma yoluyla komşu köylerdeki öğrencilerimiz burada okuyacak. Sayın Başbakanımız da bir açıklama yapmıştı. Tekli eğitime geçilmesi ile alakalı. Bu minvalde de çok önemli bir gelişme. Çünkü tekli eğitime geçmek için hem derslik yapılması hem de öğretmen sayısının arttırılması lazım. İnşallah bu çalışma da o hedefin de ilçemizde yerine getirilmesi için güzel bir başlangıç olur. Ben vekillerin şahsında hayırsever vatandaşımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.
"Çocuklar için bağış yaptık"
Hayırsever Necla Yıldırım’ın vekili Ekrem Yıldırım ise çocuklar için bağış yaptıklarını ifade ederek, “Çocuklarımız okusun, gençlerimiz okusun. Bölgenin bütün çocuklarının okumasını istiyorum. Cahil kalmalarını istemiyoruz. O yüzden 10 dönüm arazimizi annem ve babamın adına bağışladık” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından okul bağışında bulunan Necla Yıldırım’ın vekili ve Kaymakam Dr. Memduh Tura arasında arsa tahsis protokolü imzalandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.