Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çocuklar ’Geleceğe Kendi Dürbünlerinden’ Baktı

Nesibe Aydın Eğitim Kurumları Kurucusu Nesibe Aydın, "Bu yarışmayı düzenlemekteki amacımız, tüm ülkemizdeki çocuklarımızı sanata teşvik etmek, yaptıkları eserleri sergilemek ve tüm öğrencilerimizin de bundan ilham alarak sanatlarını...

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2016 16:58
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2016 16:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Nesibe Aydın Eğitim Kurumları Kurucusu Nesibe Aydın, "Bu yarışmayı düzenlemekteki amacımız, tüm ülkemizdeki çocuklarımızı sanata teşvik etmek, yaptıkları eserleri sergilemek ve tüm öğrencilerimizin de bundan ilham alarak sanatlarını sergileme fırsatı sunmak" dedi.
Geleneksel olarak her yıl düzenlenen 4’üncüsü gerçekleşecek olan ’Geleceği Gören Dürbünüm Olsa’ resim yarışmasının ödül töreni Nesibe Aydın Okulu Gölbaşı Kampüsü’nde 47 ilden 133 okulun katılımıyla gerçekleşti. Tören okulun Kafkas Halk Dansları Ekibi’nin dans gösterisiyle başladı.
Törende bir konuşma yapan Nesibe Aydın Eğitim Kurumları Kurucusu Nesibe Aydın, okul olarak sadece akademik başarıya önem vermediklerini sanata, spora ve bilime de önem veren bir okul olduklarını vurgulayarak, "Hem akademik başarı hem sanatta, sporda başarı hem de bilimde başarı hepsini birden yapabilen Türkiye sıralamasında birinci sırada olan bir okuluz. Bunun için kadrolarımızla siz öğrencilerimizle gurur duyuyoruz. Bugün de bakalım çocuklarımızın geleceği gören bir dürbünü olsa neler haya ederdi? Neler yapardı? Bununla ilgili resimler yaptılar hem Ankara’dan hem Ankara dışındaki illerimizden bizlere yarışma için katıldılar. Jüri değerlendirdi ve jürinin uygun bulduğu resimler bugün bizler tarafından izlenecek ve resim yapan çocuklarımıza ödülleri verilecek" ifadelerini kullandı.
"Nesibe Aydın Okulları olarak Türkiye genelinde bir resim yarışması düzenledik, bu resim yarışmasının konusu ’Geleceğimi Gören Bir Dürbünüm Olsa’ neler düşünürdük?" diye soran Aydın şunları kaydetti:
"Ülkemizin dört bir yanından 3 bine yakın eser katıldı. Bunlar arasından ilk 100’e giren eserlerimizi internet sitemizde yayınlayacağız ve bu ilk 100 eserden de ilk 10 eseri seçtik. İlk 10’a giren öğrencilerimize de çeşitli ödüller, hediyeler verdik. Bu yarışmayı düzenlemekteki amacımız, tüm ülkemizdeki çocuklarımızı sanata teşvik etmek, yaptıkları eserleri sergilemek ve tüm öğrencilerimizin de bundan ilham alarak sanatlarını sergileme fırsatı sunmak. Nesibe Aydın Okulları olarak biz başarı odaklı bir okuluz, akademik başarılarımız üst düzeyde ancak sadece akademik başarıda değil sanatta, sporda, bilimde de başarılara imza atmaya devam ediyoruz. Gerçekten bugün ülkemizdeki tüm okullarımızın hem akademik hem de sanat ve spora önem veren okullar olmalarını diliyoruz çünkü ben Nesibe Aydın olarak inanıyorum ki çocuklarımız sanatla, sporla, bilimle uğraşarak akademik alanda da daha başarılı olabiliyorlar. Özgüvenleri yüksek, kendilerini ifade edebilen bireyler olarak yetişiyorlar. Bugün yüzme dalında dünya şampiyonumuz, Türkiye YGS geçen sene ve bu seneki birincilerimiz, ikincilerimiz bunlar Türkiye geneli üniversite başarılarımız. Hepsi bir bütün olarak değerlendirdiğimizde tabii göğsümüz kabarıyor."
Yarışmanın dereceye giren öğrencileri ise şöyle:
Üçüncü olan öğrenci Adapazarı, Atatürk İlkokulu 2’nci sınıf öğrencisi Zeynep Gökçe Işık, ikinci İzmir Rıza Özmenoğlu İlköğretim Okulu 3’üncü sınıf öğrencisi Çağla Deniz Güler, birinci olan öğrenci de Konya Selçuklu Şerife Akkanat İlkokulu Taylan Örs.
Törenin ardından öğrencilerin resimlerinin sergilendiği Sanat Sokağı’nın açılışı yapıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.