Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çocuklar Boyları Kadar Kitap Okudu

Nilüfer’de Bu Yıl Beşincisi Düzenlenen ‘boyun Kadar Kitap Oku’ Kampanyasıyla İlkokul Ve Ortaokul Öğrencileri Toplam 4 Milyon 883 Bin Sayfalık 52 Bin 397 Kitap Okudu.

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2016 16:51
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2016 16:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çocuklar Boyları Kadar Kitap Okudu
Nilüfer’de bu yıl beşincisi düzenlenen ‘Boyun Kadar Kitap Oku’ kampanyasıyla ilkokul ve ortaokul öğrencileri toplam 4 milyon 883 bin sayfalık 52 bin 397 kitap okudu.
Sona eren etkinliğin ödül töreni Bursa Akademik Odalar Birliği Oditoryum Sahnesi’nde gerçekleştirildi. Nilüfer ilçesindeki devlet okullarında okuyan ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin katılabildiği projeye bu yıl 54 okuldan 2 bin 560 öğrenci başvuruda bulundu.
8-14 yaşları arasındaki öğrenciler yıl boyunca toplamda 52 bin 397 kitap okudu.
Boyun Kadar Kitap Oku projesinin ödül töreninde konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Bu proje sayesinde çocuklarımız hem geleceğe güvenle bakıyor, hem kitap okuma alışkanlığı kazanıyor. Kitap okuma sayesinde çocuklarımız, sorgulayan, araştıran, farklı bakış açıları geliştiren, farklı silüetleri beyinlerinde oluşturan fertler haline geliyor. Bugüne kadar yaklaşık 5 milyon sayfayı okudu çocuklarımız, az değil. Çünkü biz ısrarla eğitimin ve bilimin kentiyiz diyoruz. Kültür, sanatın kenti, teknoloji kentiyiz’ diyoruz, bunu ısrarla söylüyoruz. Ama çocuklarımız 5 milyon sayfa okuyarak Nilüfer’in de Bursa’nın da ülkemizin de geleceğine çok önemli bir harç koydular. Bu kentte sizin gibi gençler varken hedeflerimize ve özellikle de çağdaş Nilüfer’in yapılanmasında inanılmaz sağlam temellerin olduğunu görüyoruz” şeklinde konuştu.
54 farklı okuldan, 268 öğretmenin onayıyla ilkokullarda 45, ortaokullarda ise 40 öğrenciye ödülleri Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Selahattin Erdoğmuş, 2440 Bölge Rotary Federasyonu Başkanı Reha Akın, Nilüfer Rotary Kulübü Başkanı İsmail Doğancı, Prof. Dr. Ayberk Kurt ve Müdürü Şafak Pala tarafından verildi.
Yarışmada dereceye giren ilkokul öğrencileri ödül olarak Eskişehir Sazova Parkı, ortaokul öğrencileri de İstanbul’da yer alan Vialand gezisine katılacak. Ayrıca okulların öğrenci mevcutları dikkate alınarak en yüksek katılım oranı ile projeye katılan Işıktepe Rüveyde Dörtçelik İlkokulu, Kayapa Şehit Jandarma Er Eyüp Gürsoy Ortaokulu ve Ali Durmaz Ortaokulu’na ve en çok öğrenci ile katılım sağlayan Vahide Aktuğ Ortaokulu’na fotokopi makinesi verilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.