Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çocuk gelişimi alanında çalışmak isteyenler için bu belge şart

“çocuklarıma Daha İyi Ve Yararlı Bir Anne Olabilmek İçin Buradayım” Derslerde Hem Bilgi Hem De El Becerisi İle Eğitim Gördüklerini Belirten Ev Hanımı Akgül Ar, “ Çocuklarin Doğumundan İlerdeki Yaşlarına Kadar Hangi Fiziksel Ve Psikolojik Aşamalardan Geçer Bunları Öğreniyoruz. Bizler, Çocuklarimizin Geçirdikleri Bu Dönemlerde Onlara Olumlu Şekilde Yardımcı Olabilmek, Onları Pozitif Anlamda Yarar Sağlamak İçin Bu Kurstayız” Şeklinde Konuştu. “çocuklarımızın Gelişim Aşamasında Nasıl Bir Tepki Vereceğimiz Öğreniyoruz” Daha Bilinçli Ebeveyn Olmayı Öğrendiklerini Söyleyen Tuğba Düğer, “ Çocuklarimizin; Çocukluk, Ergenlik Ve Gençlik Dönemlerinde Karışılacağı Psikolojik Sorunlara, Bunun Yanı Sıra Bu Evrelerden Geçerken Onlara Pozitif Bilgiler Kazandırmayı Bu Kurs Bize Öğretiyor” Dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2019 16:58
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2019 16:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çocuk gelişimi alanında çalışmak isteyenler için bu belge şart

Lise ve dengi okullardan mezun olan kişiler halk eğitim merkezlerinde açılan ‘Okul Öncesi Çocuk Gelişimi Kursu’ndan aldıkları sertifika ile çocuk gelişimi ve alanında çalışabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından halk eğitim merkezlerinde açılan ‘Okul Öncesi Çocuk Gelişimi Kursu’ çocuk gelişimi ve alanı sektöründe çalışmayı düşünen veya halen çalışmakta olan lise ve dengi okul mezunu bireylerin 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında okul öncesi çocuk gelişimi sertifikası alması zorunlu hale geldi.

İlkadım Halk Eğitim Merkezinde açılan Okul Öncesi ve Eğitim Kursu hakkında bilgi veren Okul Öncesi Öğretmeni Büşra Kaya, “Öncelikle amacımız işçi ve işverenlerin yasal zorunluluklarını yerine getirmek, sonrasında ise çocuk gelişimi ve eğitimi alanı sektörünün eğitimini almış nitelikli birey kazanmaktır. Sertifika sahibi olanlar çocuk mekteplerinde, ana okullarında, kreşlerde, gündüz bakım evinde çalışabilirler” diye konuştu.

“Çocuklarıma daha iyi ve yararlı bir anne olabilmek için buradayım”

Derslerde hem bilgi hem de el becerisi ile eğitim gördüklerini belirten Ev hanımı Akgül Ar, “Çocukların doğumundan ilerideki yaşlarına kadar hangi fiziksel ve psikolojik aşamalardan geçer bunları öğreniyoruz. Bizler, çocuklarımızın geçirdikleri bu dönemlerde onlara olumlu şekilde yardımcı olabilmek, onları pozitif anlamda yarar sağlamak için bu kurstayız” şeklinde konuştu.

“Çocuklarımızın gelişim aşamasında nasıl bir tepki vereceğimiz öğreniyoruz”

Daha bilinçli ebeveyn olmayı öğrendiklerini söyleyen Tuğba Düğer ise “Çocuklarımızın; çocukluk, ergenlik ve gençlik dönemlerinde karışılacağı psikolojik sorunlara, bunun yanı sıra bu evrelerden geçerken onlara pozitif bilgiler kazandırmayı bu kurs bize öğretiyor” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.