Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cinnah Genç Yazarlar Ödülü Yarışması

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Türkiye-Pakistan dostluğunun bölgede ve dünyanın her yanında var olan milletler arası çatışmalara, acımasız rekabetlere karşı örnek alınacak değerde bir dostluk olduğunu söyledi.Milli Eğitim Bakanı Avcı,...

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2016 16:37
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2016 16:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Türkiye-Pakistan dostluğunun bölgede ve dünyanın her yanında var olan milletler arası çatışmalara, acımasız rekabetlere karşı örnek alınacak değerde bir dostluk olduğunu söyledi.
Milli Eğitim Bakanı Avcı, “Cinnah Genç Yazarlar Ödülü (JinnahYoung Writers Avard)” yarışmasının ödül törenine katıldı. Törende bir konuşma yapan Bakan Avcı, "Pakistan ile konuşmak için tercümana ihtiyaç yok" diyerek tercüman istememesi törene katılanlardan alkış aldı. Bakan Avcı, Türkiye ile Pakistan arasındaki kadim dostluğun beynelmilel münasebetler saffında karşılığı olmayan bir mana ve derinliğe sahip olduğuna dikkat çekerek, "Bu gönül bağlılığından güç alan dostluğumuz ülkeler arası menfaat münasebetlerinden , jeopolitik hesaplardan uzak, samimi, hakiki bir dostluktur" ifadesini kullandı.
Türkiye ile Pakistan’ın zor zamanlarda hep yan yana durduğunu vurgulayan Avcı, aralarındaki münasebetten gül alarak bütün zorlukların üzerinden geldiklerini ve dimdik ayakta durduklarını söyledi. Türk milletinin Kardeş Pakistan halkının İstiklal Savaşı’nda gösterdiği dayanışmayı asla unutmadığını kaydeden Bakan Avcı, "Bu hatıra bir kardeşlik işareti ve göstergesidir olarak muhafaza edilmekte ve nesilden nesile aktarılarak yaşatılmaktadır" diye konuştu.
Türkiye-Pakistan dostluğunun bölgede ve dünyanın her yanında var olan milletler arası çatışmalara, acımasız rekabetlere karşı örnek alınacak değerde bir dostluk olduğuna dikkat çeken Avcı, Türkiye-Pakistan dostluğunun günümüzde de devam ettiğini belirterek her alanda işbirliğinin sürdüğünü ifade etti. İşbirliğinin eğitim alanında da sürdüğünü vurgulayan Bakan Avcı, Pakistanlı 234 öğrencinin karşılıklı anlaşmalar çerçevesinde eğitimine devam ettiğini kaydetti. Avcı, ayrıca bin 127 Pakistanlı öğrencinin de kendi imkanlarıyla Türkiye’de eğitim gördüğünü belirtti. Cinnah Genç Yazarlar Ödülü’nün sembolik olarak bir değerinin olduğunu ifade eden Bakan Avcı, ödülü kazanan öğrencilerin Türkiye’nin farklı illerinden yer aldığına dikkat çekerek bunun Pakistan halkına duyulan sevginin Türkiye’nin bütün bölgelerinde olduğunun bir göstergesi olduğunu vurguladı.
Yapılan konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.