Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çayırova’da ’Hoca Ahmet Yesevi’ Konferansı

Ahmet Yesevi Üniversitesi tarafından Kocaeli’nin Çayırova ilçesinde "Hoca Ahmet Yesevi" başlıklı konferans düzenlendi.Türkiye’de 75 okulda gerçekleştirilen "Hoca Ahmed Yesevi" konferansları, bu hafta Kocaeli’nin Çayırova ilçesindeki...

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2016 10:02
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2016 10:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ahmet Yesevi Üniversitesi tarafından Kocaeli’nin Çayırova ilçesinde "Hoca Ahmet Yesevi" başlıklı konferans düzenlendi.
Türkiye’de 75 okulda gerçekleştirilen "Hoca Ahmed Yesevi" konferansları, bu hafta Kocaeli’nin Çayırova ilçesindeki Güzeltepe Ahmet Yesevi İlkokulu’nda gerçekleştirildi. Konuşmacı olarak Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Münevver Tekcan’ın katıldığı konferansı, Güzeltepe Ahmet Yesevi İlkokulu Okul Müdürü İbrahim Yıldız ile diğer yöneticiler ve çok sayıda öğrenci takip etti. Prof. Dr. Münevver Tekcan, Ahmed Yesevi’nin hikmetlerinden örnekler vererek, öğrencilerin hayatını şekillendirmelerinde bu büyük veliyi örnek almalarını tavsiye etti. Öğrencilere Hoca Ahmed Yesevi’nin öğrencilerine nasıl bir eğitim verdiğini anlatan Prof. Dr. Tekcan, eğitimin hayat boyu sürmesi için okumanın ve araştırmanın önemine değindi.
Güzeltepe Ahmet Yesevi İlkokulu Okul Müdürü İbrahim Yıldız, başta Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız olmak üzere Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Münevver Tekcan’a ve konferansın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.
Ayrıca Ahmet Yesevi Üniversitesi ve TİKA işbirliği ile Ahmed Yesevi’nin adını taşıyan ilk ve orta dereceli okullara içinde Ahmed Yesevi ile ilgili bugüne kadar yayımlanan kitapların yer aldığı "Ahmed Yesevi Kitaplığı" da hediye edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.