Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çavuşoğlu: “FETÖ elebaşı çaldığı sermayelerle ABD’de sefa sürmenin peşinde”

Öğrencilere seslenen Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, “Unutmayın ki FETÖ, PKK gibi birçok kirli el sizlerden bu sermayeyi çalmak istiyor. Bugün Pensilvanya’da yaşayan FETÖ elebaşı, çaldıklarıyla kendine bir servet yapmış, ABD’de sefa sürmenin peşinde” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2017 15:46
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2017 17:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çavuşoğlu: “FETÖ elebaşı çaldığı sermayelerle ABD’de sefa sürmenin peşinde”

Öğrencilere seslenen Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, “Unutmayın ki FETÖ, PKK gibi birçok kirli el sizlerden bu sermayeyi çalmak istiyor. Bugün Pensilvanya’da yaşayan FETÖ elebaşı, çaldıklarıyla kendine bir servet yapmış, ABD’de sefa sürmenin peşinde” dedi.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bursa’da Kestel Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılan özel bir lisenin açılışına katıldı. 3 bin metrekare alan üzerine kurulu okul; laboratuvarları, kütüphanesi, son teknoloji derslikleri ile hizmete girdi. 15 Temmuz’da Türk milletinin ülkesine, geleceğine sahip çıktığını dile getiren Çavuşoğlu, “15 Temmuz 2016’da FETÖ’cü hainler ne yapmaya çalıştılar? Bahsettiğimiz bu yıkımın en bariz örneklerinden birini sergilemeye kalkıştılar. Ancak aziz milletimiz iradesine sahip çıkarak, Cumhurbaşkanımızın bir çağrısıyla ülkesine de, geleceğine de, demokrasisine de sahip çıkmıştır. Gençlerimiz uyanık olmalıdır. Hele hele 15 Temmuz’u görmüş bir gençlik daha bir sorumluluk sahibi davranmalı, her türlü aldatmacaya karşı teyakkuzda olmalıdır. Bir kere sizler aklınızı kendi ceplerine koymanızı isteyenlere karşı mutlaka dikkatli olmalısınız. Soru soranların, sorgulayanların, araştırma yapanların hoş karşılanmadığı, ayıplandığı yerlerden lütfen uzak durunuz. Bakın atasözümüz var. Ne diyor; ‘Akıl kişiye sermayedir.’ Bu sermayeyi çok iyi kullanın sevgili öğrenciler. Unutmayın ki FETÖ gibi, PKK gibi birçok kirli el, farklı terör örgütleri, sizlerden bu sermayeyi çalmak istiyor. Bugün Pensilvanya’da yaşayan FETÖ elebaşı bu sermayeler üzerinden çaldıklarıyla kendine bir servet yapmış, ABD’de sefa sürmenin peşindedir. Bizim gençliğimizin 15 Temmuz’da ortaya koydukları gibi bu hırsızlara meydanı bırakmayacağına inancım tamdır” dedi.

Bütçeden en fazla pay eğitime

AK Parti hükümetinin eğitim alanına verdiği önemi de anlatan Çavuşoğlu, “2002 yılında eğitim bütçesi sadece 10 milyar TL olarak belirlenmişti. 2017 yılına geldiğimizde ise toplam eğitim bütçesi, Milli Eğitim Bakanlığı’na 85 milyar 48 milyon 584 bin TL’dir. YÖK ve üniversitelerle birlikte 120 milyar TL olmuştur. Hiç kimsenin yadsıyamayacağı gerçek şudur ki, Milli Eğitim Bakanlığı bütçesini 2002’den bu yana yaklaşık 11,4 kat artırdık. Türkiye’nin 21. yüzyılda önüne koyduğu hedeflere ancak eğitimle ulaşabileceğinin farkında olarak geçmiş yıllarda olduğu üzere 2017 yılında da bütçeden en fazla pay yine eğitime ayrılmıştır. Hükümet olarak, milletle yürümek en büyük şiarımızdır. Demokrasilerde millete rağmen, milleti karşınıza alarak iş tutarsanız kaybedersiniz” şeklinde konuştu.

“Ben yaptım oldu” anlayışının demokratik sistemlerde yerinin olmadığını dile getiren Çavuşoğlu, “Beraber yapacağız, beraber çalışacağız, beraber üreteceğiz ki Türkiye 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine doğru ilerlemeye devam edecek. İşte bakın bugün burada açtığımız eğitim kurumu özel sektörümüzün milletimiz için sunduğu örnek bir hizmettir esasında. İşte böyle bir ve beraber olarak bu hizmetleri sürdüreceğiz. İnsanımızın refah seviyesini her geçen gün ilerleteceğiz. Bu yolda bıkıp, usanmadan milletimizin hizmetinde çalışmayı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Hedef derslik başına düşen öğrenci sayısını azaltmak

Derslik başına düşen öğrenci sayısını azaltmayı hedeflediklerinin altını çizen Çavuşoğlu, "2023 hedeflerimizde derslik başına ilköğretimde de, ortaöğretimde de 20 öğrenci düşmesini hedefliyoruz. 2019’dan itibaren Allah nasip ederse tekli eğitime geçeceğiz. Bu gaye ile 2003-2016 arası 269 bin 596 yeni derslik inşa ettik. Bizim bütün derdimiz, tasamız aziz milletimizdir. Eğitim alanında da milletimizin evladının derdiyle dertleniyoruz. Bugün dünyada çok büyük bir medeniyet kavgası yaşanıyor. Bir tarafta beraber insanca yaşama medeniyeti, birlik medeniyeti. Bu medeniyet ırkı, dini, dili ve cinsiyeti ne olursa olsun bir insanın ölümünü kainatın ölümü, bir insanın kurtuluşunu kainatın kurtuluşu olarak görür. Bu bir inşa medeniyetidir. Diğer tarafta ise menfaati için öldürmeyi, öldürenlere sponsor olmayı geçim kaynağı olarak görenler var. Akan kana, öldürülen mazluma, yakılan kadınlara, zehirlenen çocuklara aldırmayan zalimler var. Bu da bir yıkım anlayışıdır” dedi.

Daha sonra okul hizmete açıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.