Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Canlı Bomba Değil Uluslararası Öğrenci

Udef Genel Başkanı Mehmet Ali Bolat Uluslararası Öğrencilerin Halkla Kaynaşmada Sorun Yaşadığını Söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2016 11:22
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2016 11:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Canlı Bomba Değil Uluslararası Öğrenci
Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) Genel Başkanı Mehmet Ali Bolat, Türkiye’ye bilim için gelen öğrencilerin bazen canlı bomba bile sanıldığını söyleyerek, “Bu öğrencilerimizi halkımızla kaynaştırmak zorundayız” dedi.
9. Uluslararası Öğrenci Buluşmaları kapsamında açıklamalarda bulunan UDEF Genel Başkanı Mehmet Ali Bolat, organizasyonun amacı hakkında bilgi verdi. Yurt dışından gelen misafir öğrencileri halkla buluşturmak istediklerini söyleyen Bolat, bu konuda ciddi sıkıntılar yaşandığını belirtti. Kamuda muhatap bulunamadığından dert yakınan Bolat, “Öğrenciler resmi işlerde doğrudan yönlendirilemedikleri için sıkıntılar yaşıyor. Ayrıca sigorta, burs, kayıt gibi problemlerin yanı sıra bir de günlük hayatta halkımızla sorunlar yaşıyor. Vatandaşlarımız her ne kadar iyi niyetli olsa da dışarıdan gelen insanlara biraz temkinli yaklaşıyor” dedi.
Bunun temelinde ‘farklılık’ duygusunun yattığını dile getiren Bolat, “Kamuda olduğu gibi günlük hayatta da halkla kaynaşamayan misafir öğrencilerimiz kendilerini hep dışarıda hissediyor. Şu an çeşitli ilimizde bulunan 110 bin uluslararası öğrenci var. Bu öğrencilerden bazıları 15 yıl ülkemizde kalıyor. Fakat İstanbul gibi kozmopolit bir yerde bile bu öğrencileri tanıyamayan, benimseyemeyen insanımız küçük şehirlerde çok daha temkinli davranıyor. Öğrenciler girişken olmaya çalışsa da biz farklılığa alışkın değiliz. Bu insanları tanımadığımız için kendilerine mülteci, turist, kaçak şahıs gözüyle bakıyoruz. Özellikle canlı bombaların kendini patlattığı günlerde insanlar korku halinde yaşıyor ve bu dönemlerde gözler hep farklı olanın üstünde oluyor. Böyle dönemlerde uluslararası öğrencilerimiz daha da baskı altında kalıyor. Bizim amacımız bu buluşmalarla farklılığı ortadan kaldırmak, halkın kendi şehrindeki misafir öğrencileri ve onların kültürünü tanımasını sağlamak” şeklinde konuştu.
Bu düşünceyle yola çıktıklarını anlatan Bolat, “Bu yıl 23 Nisan-15 Mayıs arasında 7 ülke, 36 şehir olmak üzere 43 ayrı noktada uluslararası öğrencilerle halkımızı buluşturuyoruz. 15 Mayıs’ta İstanbul’da düzenlenecek finalde ise Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı konuk edeceğiz. Dünya kültürünün ülkemize taşındığı bu günlerde herkesi farklılıkları ortadan kaldırmak için buluşma noktalarımıza davet ediyorum” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.