Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BVU sertifikalı Fitoterapi Eğitim Programı başladı

Bezmialem Vakıf Üniversitesi (BVU) Fitoterapi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi, Sertifikalı Fitoterapi Eğitim Programı’na başladı.Türkiye’nin YÖK onaylı ilk Fitoterapi Merkezi olan Bezmialem Vakıf Üniversitesi Fitoterapi Eğitim Araştırma...

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2016 08:30
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2016 08:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BVU sertifikalı Fitoterapi Eğitim Programı başladı
Bezmialem Vakıf Üniversitesi (BVU) Fitoterapi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi, Sertifikalı Fitoterapi Eğitim Programı’na başladı.
Türkiye’nin YÖK onaylı ilk Fitoterapi Merkezi olan Bezmialem Vakıf Üniversitesi Fitoterapi Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi “Sertifikalı Fitoterapi Eğitim Programı”na başladı. Uzman doktorlar için düzenlenen Sağlık Bakanlığı onaylı Sertifikalı Fitoterapi Eğitim Programı’nın açılışına Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülaçtı Topçu, Fitoterapi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi Başkanı Prof. Dr. Murat Kartal ile çok sayıda akademisyen ve uzman doktor katıldı.
Program açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, Türkiye’nin zengin ve kıymetli bitki çeşitliliğinin bulunduğunu ve bunun öneminin yeterince bilinmediğini söyledi. Avrupa ve Amerika’da bitkilerin kıymetinin bilindiğini ifade eden Kazancıoğlu, "Bizden materyali alıp küçük bir işlem ile bize çok daha fazla fiyatla satıp kazanç elde ediyorlar. Halbuki bu ürünün kaynağı bizde bulunuyor. Bu kaynağın farkına varıp, kalitesini, standardını yükseltip, analiz edip, işleyip yararlı bir ürüne dönüştürmek hedeflerimiz arasında yer alıyor" diye konuştu.
Açılışta konuşma yapan Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülaçtı Topçu ise, Fitoterapi’nin en önemli özelliğinin koruyucu ve tamamlayıcılığı olduğunu ifade etti. Fitoterapinin tarihçesini Eski çağlarda insanların ilk tedavi şekillerinin bitkiler olduğunu belirten Prof. Dr. Topçu, Türkiye’de pek çok kıymetli bitkinin bulunduğuna dikkat çekti. Katılımcılara başarılar dileyen Prof. Dr. Gülaçtı Topçu, Sertifikalı Fitoterapi Eğitim Programı’nın önemine değinerek, programa destek veren yönetime teşekkürler etti.
Fitoterapi Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Başkanı Prof. Dr. Murat Kartal ise 30 hekimin 3 aylık eğitim sonunda Sağlık Bakanlığı’ndan sertifikalarını alacağını kaydederek, "Hekimler bitkileri reçete edebilecek. Bu hekimler fitoterapi uzmanlığını alan hekimler olacak. Aslında yıllardan beri çok büyük bir zengin kaynağı elimizin tersiyle itmişiz" dedi. Bu merkezde bitkisel ürünlerin ve ilaçların kalite kontrolünü yaptıklarını aktaran Kartal, Türkiye’deki ürünlerin kaliteli olarak halka ulaşmasını sağladıklarını kaydetti.
Fitoterapi Eğitim Programı kapsamında toplamda 280 saatlik bir kurs düzenlenecek. 162 saati teorik olacak kursta uzaktan senkron ve asenkron eğitim verilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.