Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükşehir’den yabancı öğrenciler için oryantasyon eğitimi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli’ye farklı ülklerden gelen uluslararası öğrencilere oryantasyon eğitimi verdi.Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, yüksek eğitimlerini görmek üzere dünyanın...

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2017 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2017 16:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Büyükşehir’den yabancı öğrenciler için oryantasyon eğitimi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli’ye farklı ülklerden gelen uluslararası öğrencilere oryantasyon eğitimi verdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, yüksek eğitimlerini görmek üzere dünyanın çeşitli ülkelerinden Kocaeli’ne gelen 120 uluslararası öğrencilere oryantasyon eğitimi verdi.

Kocaeli Üniversitesi’nde gerçekleşen oryantasyon eğitimine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Uluslararası Öğrenciler Birimi’nin yanı sıra, Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Fatih Karaçoban, Yurt Dışı Türkler ve Akrabalar Topluluğu Suriyeli öğrenciler Akademik Danışmanı Abdülkadir Macit, KOÜ Yabancı Diller (TÖMER)eğitmenleri ve KOÜ Uluslararası Öğrenci Kulübü yönetimi de katıldı.

Eğitimde, Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği, Yurt Dışı Türkler ve Akrabalar Topluluğu ve Yabancı Diller Birimi tarafından gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bilgi aktarıldı.

Oryantasyon eğitiminin ardından Uluslararası Öğrenci Birimi yetkilileriyle bir araya gelen öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerine gösterdiği konukseverlik için teşekkür etti. Son derece mutlu olduklarını anlatan öğrenciler, “Ülkemizden kilometrelerce uzakta bir yerde böyle ilgi göreceğimizi hayal bile edemezdik. Kendimizi şimdi daha güvende hissediyoruz” şeklinde konuştu.

Oryantasyon eğitiminin ardından Uluslararası Öğrenci Biriminin ülkemize yeni gelen öğrencileri Büyükşehir Belediyesi’nin Seka Bilim Merkezi’ne götürdü.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.