Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükşehir’den Uludağ Üniversitesi’ne Mimarlık Fakültesi

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’ne yeni bina yapılacak.Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Akıncıtürk...

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2016 12:47
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2016 12:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Büyükşehir’den Uludağ Üniversitesi’ne Mimarlık Fakültesi
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’ne yeni bina yapılacak.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Akıncıtürk ve Mimar Murat Tabanlıoğlu, yeni binanın projesini tanıttı. Altepe, eğitim kurumlarına destek verdiklerini belirterek, Mimarlık Fakültesi’ne yeni fakülte binası yapılması ve mevcut binaların tadilatına ilişkin protokolün daha önce imzalandığını hatırlattı. Altepe, “Büyüyen ve gelişen Bursa’da tüm kurum ve kuruluşlarla ortak çalışmalar yapıyoruz. Bursa’yı geleceğe taşıyan her adımda, Uludağ Üniversitesi ile bağlarımızı artıran projelere imza atıyor, eksiklerin giderilmesine çalışmaya devam ediyoruz. Mimarlık Fakültesi’nin talebi üzerine bu projeyi hayata geçirmek, Büyükşehir Belediyesi olarak bizler için önemliydi. Üniversitenin güç kazanması için Mimarlık Fakültesi’ne yeni bina kazandırılmasını gerekli ve önemli buluyoruz” diye konuştu.
Proje çalışmalarının uzun zamandır sürdüğünü ifade eden Başkan Altepe, sürecin en hızlı şekilde ilerleyeceğini, en kısa sürede inşaatın başlayacağını ve yaklaşık 2 yıl içinde de Mimarlık Fakültesi’nin yeni binasında eğitime başlamasını hedeflediklerini anlattı.
Ulcay, üniversiteye desteklerinden dolayı Başkan Altepe’ye teşekkür ederek, “Yaklaşık 1 yıldır sürdürdüğüm görevimde, Uludağ Üniversitesi’nin 25 yılını planlamayı hedefleyerek çalışmalarımıza başladık. Üniversite olarak kentin ihtiyaçlarına cevap verme hedefiyle eksikleri araştırdık. Mimarlık Fakültesi’nin Mühendislik Fakültesi’nden ayrılarak kendi binasında eğitim öğretimlerine devam edecek olmasından dolayı Başkan Altepe’ye teşekkür ediyorum. Üniversitemiz, hem Mimarlık Fakültesi hem de diğer alanlardaki çalışmalarla 3 yıl süresince şantiye görünümünde olacak ancak bu 3 yılın sonrasında daha güzel bir noktaya ulaşacağımıza inanıyorum” dedi.
Akıncıtürk ise, 23 yıl önce kağıt üzerinde kurulan, 1 Nisan 1994’te adımları atılan ve halen 1990’lı yıllarda yapılan 20 yıllık binalarda eğitim veren Mimarlık Fakültesi’nin artık yetersiz kaldığını anlattı. Prof. Dr. Akıncıtürk, Mimarlık Fakültesi’nde zaman içinde öğrenci sayısının arttığını, yeni bölümler açıldığını ve mimarlık bölümüne ilginin artmasıyla ihtiyaçların da ortaya çıktığını söyleyerek, “Üniversitemizin başarılı bir bölümüyüz. Ülke çapında 138 mimarlık bölümü arasında ilk 10’a giriyoruz. Bu da bizi daha iyi olmaya yönlendiriyor. Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle yeni binamızda eğitimlerimize maksimum 2 yıl içinde başlayacağız. Bugün mimarlık camiası adına bir kırılma noktası. Çok mutlu ve gururluyum” şeklinde konuştu.
Tabanlıoğlu da, “Bursa’da güzel bir çalışma yapılacak. 90’lı yıllarda yapılan binanın yenilenmesi ve tamamlayıcı olması önemli. Mevcut bina alanı şu an 3500 metrekare, yeni projenin ardından bu alan yaklaşık 6 bin metrekare olacak. Açık sergi, workshop ve dinlenme alanlarının da yer alacağı binayı, öğrencilerin kendi atölyeleri gibi görmelerine olanak sunacak şekilde planladık. Işık alan, farklı dış yapılarda oluşturulacak bulunacak fakültenin sıkıcı olmamasına ve iyi vakit geçirilen bir yapı olmasına özen gösterdik. Doğal malzemelerin kullanıldığı, doğaya duyarlı yeşil bir bina olacak” dedi.
Tabanlıoğlu, projenin teknik detaylarını barkovizyonla anlattı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.