Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’nın İlk Özel Teknik Lisesinin Temeli Atıldı

Kestel Organize Sanayi Bölgesi’ne (kosab) Bursa’nın İlk Özel Teknik Lisesi Kuruluyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2016 13:20
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2016 13:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa’nın İlk Özel Teknik Lisesinin Temeli Atıldı
Kestel Organize Sanayi Bölgesi’ne (KOSAB) Bursa’nın ilk özel teknik lisesi kuruluyor.
Devletin organize sanayi bölgelerinde kurulacak (OSB) özel meslek liseleri için teşvik vermesinin ardından kolları sıvayan Bursalı işadamı Alaattin Dağlı, kendi firmasının da faaliyet gösterdiği KOSAB’da 20 milyon liralık bir yatırıma başlayarak, Bursa’nın ilk özel teknik lisesinin temelini attı. 11 bin metrekare kapalı, 6 bin metrekare açık alana sahip olacak okulun temel atma törenine katılan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, “Ülke ekonomisinin lokomotif şehri olan Bursa’da yüksek teknolojili yatırımların artırılması için önemli çalışmalar yürütüyoruz. Bu dönüşümün temel taşı vasıflı insan gücünden geçiyor. Sanayiciler olarak nitelikli insan yetiştirecek yapıyı kurmak bizlerin de görevleri arasında yer alıyor. Bizler de BTSO olarak sanayiye vasıflı iş gücü sağlayan Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi (BUTGEM) ve mesleklerin standartlarını tarafsız bir şekilde ölçerek değerlendiren BTSO Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi MESYEB ile bu konuda sanayicilerimize önemli bir hizmet sunuyoruz” diye konuştu.
‘Özel Asri Teknik Koleji’ ismiyle kurulacak lisenin Bursa’daki organize sanayi bölgeleri içerisinde faaliyet gösterecek ilk teknik lise olduğunu ifade eden Alaattin Dağlı, toplamda 7 katlı olacak binanın zemin katında 3 bin metrekare büyüklüğünde laboratuvar ve atölyenin yer alacağını söyledi. Toplam 1800 öğrencinin eğitim göreceği okulda her yıl yaklaşık 450 öğrencinin mezun edileceğini dile getiren Dağlı, “Başta tekstil, makine,elektronik ve kimya bölümleri başta olmak üzere sanayicinin ihtiyaç duyduğu tüm alanlarda okulumuzda bölüm açabileceğiz. Gençlerimiz sanayi bölgemizdeki fabrikaların laboratuvarlarında da eğitim görerek tecrübe kazanmış olacaklar. Bursa’da ilk olacak bu yatırım ile bir yandan gençlerimiz hayat ettikleri üniversiteye hazırlanırken, bir yandan da üniversiteden mezun olduklarında ihtiyaç duyacakları tecrübeyi kazanabiliyorlar” dedi.
60 derslik, 20 atölye, 8 laboratuvar ve kapalı spor salonunun bulunacağı eğitim kompleksinin bu yıl içerisinde eğitimlere başlaması planlanıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.