Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’da Öğrenme Şenliği

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından farklı öğrenim ve yaş seviyesindeki bireylerin istihdam edilebilirliklerini ve sosyo-kültürel gelişimlerini artırmak amacıyla düzenlediği “Öğrenme Şenliği” Bursa’da başladı.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2018 11:39
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2018 11:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa’da Öğrenme Şenliği

Bursa Kent Meydanında iki gün süreyle devam edecek öğrenme şenliğinin açılışına İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger ve Bursa protokolünün yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Batman’da Şehit olan askerlere Allah’tan rahmet ailelerine sabır dileyen İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, “Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından 2012-2013 yılında ilimizin içinde olduğu 4 ilde başlatılan bu proje ile amacımız Hayat Boyu Öğrenmeye katılımın artırılmadır. Bu süreç içerisinde gerçekleştirilen faaliyetlerin meyvelerini Bursa olarak aldık ve almaya devam ediyoruz.” dedi.

 BİR YILDA 10.425 KURS

Sadece 2017-2018 eğitim öğretim yılında Bursa’da toplam 10 bin 425 kurs açıldığını belirten Dülger, “Açılan bu kurslardan 225 bin 792 vatandaşımız faydalandı. Önümüzdeki süreçte de yetişkin bireylerimizin sosyal, kültürel ve sanatsal her türlü öğrenme ortamına katılımının artırılması için çalışmalarımız hız kesmeden sürecek. Bu sürece katkı koyan Tüm İdareci, Öğretmen ve Kurs Yöneticisi arkadaşlarıma sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Bizleri bu süreç içerisinde yalnız bırakmayan yerel yönetimlere, sivil toplum kuruluşlarına, medya kuruluşlarımıza ve eğitim adına desteklerini esirgemeyen tüm paydaşlarımıza teşekkür ederiz” dedi.

Okuma yazma seferberliği konusuna değinen Dülger, “Sayın Cumhurbaşkanımızın eşleri Emine Erdoğan hanımefendi himayelerinde ülke genelinde başlatılan okuma yazma seferberliği çerçevesinde bursa genelinde toplam bin 362 kurs açıldı. Bu kurslardan 15 bin 452 vatandaşımız faydalanmış ve okuma yazma eğitimlerini tamamlamışlardır.” dedi.

Protokol üyeleri açılışın ardından Kent Meydanında kurulan stantları gezdi.

KAYNAK: EĞİTİM RADYOSU

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.