Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’da Demokrasi Şöleni

Bursa’da öğrenciler, "Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Yönergesi" çerçevesinde sandık başına giderek meclis başkanını seçti. Demokrasi şöleni şeklinde geçen seçimlerde Yıldırım’a bağlı Mehmet Akif İnan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ömer Çelebi Bursa İl Öğrenci Meclisi Başkanı seçildi.

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2018 14:23
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2018 14:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa’da Demokrasi Şöleni

2018-2019 Eğitim-öğretim yılı İl Öğrenci Meclisi başkanlık ve divan üyeleri seçimi İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Uzun’un Başkanlığında Nilüfer Sadettin Türkün Ortaokulunda gerçekleştirildi. Milli Eğitim Bakanlığı Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Yönergesi doğrultusunda gerçekleştirilen İl Öğrenci Meclis Başkanı seçimlerine 17 ilçeden üçer öğrenci ilçe temsilcisi olarak katıldı. Geçici divan ve sandık kurullarının oluşturulduğu seçimlerde İl Öğrenci Meclis üyeleri tek tek yemin etti. Meclis Başkanlığına aday olan öğrenciler kürsüden konuşarak seçildiklerinde yapacakları icraatlarını anlattı. Demokrasi şöleni şeklinde geçen seçimlerde öğrenciler büyük heyecan yaşadı.

İl Öğrenci Meclisi seçimleriyle öğrencilerde yerleşik bir demokrasi bilinci ve kültürünün oluşturulmasının hedeflendiğini ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, “Bu etkinlikle Cumhuriyetimizin demokrasi ile güçlendirilmesi;  öğrencilerimizde demokrasi kültürünün yanı sıra hoşgörü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesini amaçlıyoruz. Öğrencilerimizin seçimlere katılmasıyla seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünü öğrenmesi, katılımcı olma, iletişim kurabilme, demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırılması sağlanıyor.” dedi.

Seçimler neticesinde Mehmet Akif İnan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ömer Çelebi Bursa İl Öğrenci Meclisi Başkanı seçildi. Sami Evkuran Anadolu Lisesinden Mert Sert’in Başkanvekili olduğu seçimde Eşrefzade Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Emrullah Çil ile Keles Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Emirhan Güneş kâtip üyeliğe seçildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.