Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa öğrenciye sahip çıkıyor!

Uludağ Üniversitesi, başarılı öğrencileri burs yağmuruna tutacak.Bilimsel, akademik ve fiziksel alanlardaki kalitesini daha da yükseltmek için örnek adımlar atan üniversite yönetimi, başarılı öğrencileri için çekim merkezi olmak için...

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2016 14:08
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2016 19:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa öğrenciye sahip çıkıyor!
Uludağ Üniversitesi, başarılı öğrencileri burs yağmuruna tutacak.

Bilimsel, akademik ve fiziksel alanlardaki kalitesini daha da yükseltmek için örnek adımlar atan üniversite yönetimi, başarılı öğrencileri için çekim merkezi olmak için Uludağ Üniversitesi’nin tercih eden öğrencilere çok önemli destekler sağlamaya da başladı. ÖSYM tarafından yapılan 2016-2017 sınavda ilk 20’ye giren ve Uludağ Üniversitesi’ni tercih edecek olan öğrencilere aylık 2 bin 500 TL burs verecek olan üniversite yönetimi, ilk 20’deki öğrencilere de öğrenimleri süresince 2 bin TL destek sağlayacak. Bu yıl da kaliteli öğrencilerin üniversiteye çekilmesi adına çalışmalar yürüten yöneticiler, Bursa’nın önde gelen kurumları ile burs protokolleri imzaladı. Üniversitenin çok sayıda fakülte ve yüksekokulunu tercih edecek ilk 5 sıradaki başarılı öğrencilere 400 ile 500 TL arasında burs verecek olan Uludağ Üniversitesi, başarısını sürdüren öğrencilere burslarını eğitimleri boyunca her yıl vermeyi sürdürecek. Üniversitede ayrıca, birçok bölümde her yıl dönem birincisi olan öğrencilere 500 TL ek bir burs daha sağlanacak.

Uludağ Üniversitesi’ni Türkiye’nin en başarılı yükseköğretim kurumları arasına taşımayı hedeflediklerini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, bütün proje ve programlarını üniversitenin gelecek 25 yılına yönelik yaptıklarını söyledi. Modern mimari, kaliteli eğitim ortamı, tecrübeli akademik personel ve başarılı öğrenciler ile Uludağ Üniversitesi’nin Türkiye’nin ilk 10 üniversitesi arasındaki yerini en kısa sürede mutlaka alacağını vurgulayan Rektör Ulcay, “Üniversitemizi geleceğe hazırlamanın 3 ana unsuruvar. Bunlardan birincisi modern ve ferah bir fiziki ortamdır. Bizler de bu anlamda üniversitemizin gelecek 25 yılını hedefleyen kapsamlı bir projelendirme yaptık. Yeni ve modern binalar oluşturacağız. Öğrencilerimize ve akademisyenlerimize daha rahat çalışabileceklerive sosyal ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri ortamlar hazırlayacağız. İkincisi ise deneyimli ve gelişmeye açık akademik personeli üniversitede temin etmektir. Yönetim olarak her yıl bu anlamda başarıya aç, sektörleri bilen, üniversitede bilimsel çalışmalar yapacak ve öğrenciyi mezuniyet sonrası hayata en iyi şekilde hazırlayacak akademik personel alımı gerçekleştiriyoruz. Mevcut çalışma arkadaşlarımızı da bu noktada kendilerini geliştirmeleri için teşvik ediyoruz. Diğer önemli nokta ise başarılı öğrencilerin üniversitemizi tercih etmeleridir. Öğrenciler öncelikli olarak modern mimariye sahip, başarılı akademisyenleri olan okulları seçiyor. Bizim bu sene uygulamaya koyacağımız burs konusu da tetikleyici başka bir etken olacaktır. Öğrenciler burada eğitim alırken başarılı olduğu sürece masraflarını karşılayacak burs alabilecekler. Ayrıca dönem birincisi olursa ekstra burs da alacaklar. Bunlar, üniversitemizin gelişebilmesi adına küçük ancak etkili nüanslar olacaktır” diye konuştu.

Bu bölümlerde ilk kez burs desteği sağlanıyor
Uludağ Üniversitesi, Türkiye’ye geleceğe taşıyacak en başarılı öğrencileri yetiştirebilmek maksadıyla ÖSYM tarafından yapılan 2016-2017 sınavda ilk 20’ye giren ve Uludağ Üniversitesi’ni tercih edecek olan öğrencilere aylık 2 bin 500 TL burs verecek. İlk 20’deki öğrencilere de 2 bin TL verecek. Ayrıca Uludağ Üniversitesi’nin çeşitli fakülte ve bölümlerini tercih eden başarılı öğrencilere bu yıl ilk kez burs desteği sağlanıyor. Çeşitli kurum ve kuruluşların destek sağladığı başarı bursu destekleri ÖSYM’nin tercih kılavuzunda da yayınlandı.

Burs verilen bölümler ve miktarları ise şöyle: Mühendislik Fakültesi’nden Endüstri, Tekstil, Bilgisayar, İnşaat, Çevre, Makine ve Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümlerini seçecek en başarılı ilk 5 öğrenciye 400 TL, Ziraat Fakültesi’nden Tarla Bitkileri Bölümü’nü seçecek en başarılı ilk 5 öğrenciye 500 TL, İlahiyat Fakültesi İlahiyat Programı’nı seçecek ek puanlı ilk beş binden, ek puansız ilk on beş binden öğrencilere 500 TL ile ek puanlı ilk on binden, ek puansız ilk otuz binden öğrencilere 250 TL, İnegöl İşletme Fakültesi’nden Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret Bölümü, İşletme Bölümü ve Yönetim Bilişim Sistemleri bölümlerini seçecek en yüksek puanlı birer öğrenciye 400 TL, Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu’ndan Muhasebe Vergi Uygulamaları programını seçecek en başarılı ilk 5 öğrenciye aylık 400 TL, Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu’ndan Elektrik (İ.Ö.) ile Makine (İ.Ö.) programlarını tercih edecek en başarılı ilk 5 öğrenciye 400 TL, Orhangazi Meslek Yüksekokulu’nun her programlarını seçen en başarılı ilk 5 öğrenciye 400 TL ve Büyükorhan Meslek Yüksekokulu’ndan Avcılık ve Yaban Hayatı Programı’nı seçecek en başarılı ilk 4 öğrenciye 400 TL burs verilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.