Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da o öğrencilere maaş gibi bursu!

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Veteriner Fakültesi’ni 2017-2018 eğitim öğretim döneminde tercih edecek en yüksek puanlı 5 öğrenci ayda 500 TL burs almaya hak kazanacak.

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2017 11:39
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2017 14:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da o öğrencilere maaş gibi bursu!

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Veteriner Fakültesi’ni 2017-2018 eğitim öğretim döneminde tercih edecek en yüksek puanlı 5 öğrenci ayda 500 TL burs almaya hak kazanacak. Not ortalamasını 3,5’un üstünde tutan ve alttan ders bırakmayan 3 öğrenciye de ayrıca 750 TL başarı bursu verilecek.

UÜ yönetimi tarafından geçen yıl başlatılan başarılı öğrencilere burs verme projesi, şehrin önde gelen firmalarından destek görmeye devam ediyor. Birçok fakülte ve bölüm için hayata geçirilen başarı bursu kampanyasına UÜ Veteriner Fakültesi de dâhil oldu. Matlı Yem A.Ş., 2017-2018 ÖSYM sınav sonucuna göre UÜ Veteriner Fakültesi’ni tercih edecek en başarılı 5 öğrenciye 9 ay müddetle aylık 500 TL ve başarısını devam ettirerek 3,5 not ortalamasını yakalayan 3 öğrenciye de aylık 750 TL burs vermeyi taahhüt etti.

UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ülgen Günay, UÜ MEYOK Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Tayar ve Matlı Yem A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Önder Matlı, düzenlenen bir tören ile burs protokolünü imzaladı. Yusuf Ulcay, burs projesinin her geçen gün yeni bir fakülteye veya bölüme yansıtılması için uğraştıklarını söyledi. Geçen yıl başlattıkları başarılı öğrencilere burs verme projesi sayesinde Uludağ Üniversitesi’nin en çok tercih edilen ilk 5 üniversite arasına girdini açıklayan Rektör Yusuf Ulcay, Öğrenci Seçme Sınavı’nda başarı elde eden ancak Uludağ Üniversitesi’ni düşünmeyen öğrencilerin verilen bursları görünce fikrinin değişebildiğine işaret etti.

Burs miktarının sadece 5 öğrenciyi kapsamasından çok işin sahiplenilmesi açısından önemli bir adım olarak görülmesi gerektiğini vurgulayan Önder Matlı, “Sektörlerin kalkınması için vasıflı insan kaynağına büyük ihtiyaç duyuluyor. Bizim sektörümüzde bu ihtiyaç çok fazla. Dolayısı ile insana yapılan yatırım, sektöre yapılmış bir yatırım” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.