Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da "Bağırmayan anneler" konferansı

Bursa Kent Konseyi’nin düzenlediği ‘Hatice Kübra Tongar-Bağırmayan Anneler’ söyleşinde anne ve anne adaylarına altın öğütler verildi.Bursa Kent Konseyi’nin Fecri Cihan Kültür Sanat ve Dayanışma Derneği iş birliğiyle Merinos AKKM...

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2017 12:19
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2017 13:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da "Bağırmayan anneler" konferansı

Bursa Kent Konseyi’nin düzenlediği ‘Hatice Kübra Tongar-Bağırmayan Anneler’ söyleşinde anne ve anne adaylarına altın öğütler verildi.

Bursa Kent Konseyi’nin Fecri Cihan Kültür Sanat ve Dayanışma Derneği iş birliğiyle Merinos AKKM Uludağ Salonu’nda kadınlara yönelik ‘Hatice Kübra Tongar-Bağırmayan Anneler’ söyleşi ve imza günü düzenlendi. Kadınların ilgi gösterdiği söyleşide konuşan Hatice Kübra Tongar, çocuk eğitiminin nasıl olmalı gerektiği konusunda örnekler sundu. Evlat sevgisinin bütün duygulardan farklı olduğunu belirten Tongar, yetişkinlerin genelde çocuk yetiştirmenin zahmetli kısımlarını, zor taraflarını görmeyi tercih ettiğini ifade etti. Tongar, çocuk yetiştirirken keyif, eğlence, mutluluk, tefekkür görmek gerektiğini dile getirdi. Toplum olarak bu konuda da batıyı örnek almaya çalıştıklarını söyleyen Tongar, 1910 ile 1970 arasında çocuk eğitim konusunda batıda yapılan araştırmalardan örnekler sundu. İnsanın kendine uygun olanı alıp, uygun olmayanı kapı dışında bırakması gerektiğini anlatan Tongar, karşılaştığı olaylardan örnekler de sundu. Peygamber Efendimizin dediği gibi ‘Çocuklarla çocuklaşın’ sözünün önemine değindi. Tongar, “Bu davranış sadece çocuklar için değil, anne ve baba için de önem taşıyor. Olaylara çocukların baktığı pencereden bakıp keyif almaya, öğrenebilmeye ihtiyacımız var. Çocuk eğitimini bu yüzden doğru yere oturtmalıyız. İnsan gibi insan yetiştirmek, insani özelliklerini kaybetmemiş nesiller yetişmeye özen göstermeliyiz. Mevcut eğitim sistemi içerisinde zorlandığımız doğrudur. Derslerde düşüş yok ise sıkıntı yokmuş sanılıyor. Bizler sürekli çalışan değil, insanca çalışıp başarıyı yakalamış nesiller yetiştirmeliyiz. Sınavlarda başarılı olup, arkadaşı yere düştüğünde elinden tutup kaldırmıyorsa hiçbir anlamı yok. Bu yüzden çok sağlam bir kaynağı kendimize düstur edinmeliyiz. O da Kur’an-ı Kerim’dir” dedi.

Din ile bilimin ayrı olduğunu düşünmenin çok yanlış olduğunu belirten Tongar, dinin sadece ibadet olmadığını, hayatı güzelleştiren bir yapı olduğunu ifade etti. ‘Elalem ne der?’ sorusu yerine ‘Allah nasıl anne olmamı istiyor?’ sorusu sorarak doğruya ulaşılacağını anlatan Tongar, çocuk yetiştirilmesinden beslenmesine, bakımından eğitimine kadar birçok konuda ailelere nasihatlerde bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.