Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Burs Hedefleyen Genç Adaylar, Gaü Burs Sıralama Sınavında Buluştu

Girne Amerikan Üniversitesi’nin; KKTC ve Yerleşik TC Uyruklu Aday Öğrencileri için her yıl uyguladığı “GAÜ Giriş ve Burs Sıralama Sınavı”, GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüsü’nde gerçekleştirildi.Bu yıl da; ilk etapta, bine...

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2016 11:12
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2016 11:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Girne Amerikan Üniversitesi’nin; KKTC ve Yerleşik TC Uyruklu Aday Öğrencileri için her yıl uyguladığı “GAÜ Giriş ve Burs Sıralama Sınavı”, GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüsü’nde gerçekleştirildi.
Bu yıl da; ilk etapta, bine yakın aday öğrencinin başvurduğu burs sıralama sınavı, GAÜ Freedom Complex’de, 12 ayrı salonda tek oturumda yapılırken, GAÜ’yü tercih eden adaylara, İngilizce ve Türkçe iki ayrı alanda, üç saatlik cevaplama süresi doğrultusunda toplam 160 soru soruldu.
“GAÜ’LÜ OLMAYI TERCİH EDEN GENÇLERİMİZ, AYRICALIKLI OLMAYI DA TERCİH ETTİ”
KKTC genelinden GAÜ’ ye duyulan güven ve ilgiden mutlu olduklarını belirtirken GAÜ KKTC Marketing Sorumlusu ve Kariyer Uzmanı Emrah Adaklı, “Sınava başvuran ve fiilen katılan aday öğrencilerimiz firesiz sınavlarına girdiler ve ayrıcalıklı bir yüksek eğitimin kapısını da aralamış oldular. Üniversitemiz de, “optik okuma” ile kayıt altına alınacak bu önemli sınav sonrası, söz verdiği gibi ‘özel burslarının’ dağılımını ve kesin sonuçlarını şüphesiz, en iyi şekilde netleştirip önümüzdeki hafta başında açıklayacaktır. Gösterilen ilgiye, Üniversitem adına teşekkür ediyorum. Sonuçları; Adaylarımızın, 6 Haziran Pazartesi gün içerisinde GAÜ Web Sayfası’ndan takip edebileceği şekilde ilan etmeyi de planladık.“ şeklinde konuştu.
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) yetkilileri, Burs Sıralama Sınavı ile ilgili olarak; optik okuma ve kesin sonuçların bildiriminden sonra, sınav ile ortaya çıkan yüksek katılım oranı ile diğer istatistikî bilgilerin kamuoyu ile paylaşılacağını, başvuru taleplerinin devam etmesi nedeniyle de, GAÜ Burs Sıralama Sınavı’nın ikincisinin de planlanma aşaması içerisinde olduklarını kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.