Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Burak Kılanç, İzmir Kız Lisesi’nde Rehber Öğretmenlerle Buluştu

İzmirli rehber öğretmenlerle bir araya gelen Burak Kılanç, doğru tercih ve YÖK Atlası Kullanımı hakkındaki bilgilerini, verdiği seminer çerçevesinde öğretmenlerle paylaştı.Nişantaşı Üniversitesi, Eket Fuarcılık ve İzmir İl Milli...

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2016 14:50
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2016 14:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmirli rehber öğretmenlerle bir araya gelen Burak Kılanç, doğru tercih ve YÖK Atlası Kullanımı hakkındaki bilgilerini, verdiği seminer çerçevesinde öğretmenlerle paylaştı.
Nişantaşı Üniversitesi, Eket Fuarcılık ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organize ettiği İzmir Rehber Buluşmaları İzmir Kız Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Doğru Tercih ve YÖK Atlası Kullanımı hakkında seminer veren Burak Kılanç, İzmirli rehber öğretmenlerle bilgilerini paylaştı. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Bayraklı İlçesi Rehberlik Araştırma Şube Müdürü Murat Doğanyıldız’ın açılış konuşmasını yaptığı etkinlikte Doğanyıldız şunları söyledi: ‘’Modern yaşamın hemen her alanda karşımıza çıkardığı alternatifler ve seçenekler, bireylerin etkili bir biçimde kararlar vermelerini ve rasyonel tercihlerini yapmalarını gerekli kılmaktadır. Üniversite ya da bölüm tercihi de rasyonel kararlar alınması gereken önemli alanlardan biridir. Bu konuda lise öğrencilerine psikolojik yardım sunan siz psikolojik danışmanların, doğru tercih ile ilgili bilgi ve beceri ile donanmaları son derece kritiktir. Öğrencilerin bir seçim yapacağı alternatifler hakkında bilgi sahibi olmanız, öğrencilere karar verme konusunda sunacağınız yardımın kalitesini de önemli oranda belirler.”
Öte yandan, Psikolojik Danışma ve Rehberlik alanındaki gelişmeleri psikolojik danışma hizmetlerinin sadece okul psikolojik danışmanlığı ile sınırlı kalmadığını, bunun yanı sıra aile ve evlilik danışmanlığı, ruh danışmanlığı, rehabilitasyon danışmanlığı ve kariyer danışmanlığı alt alanlarının da ortaya çıktığını ve bu alt alanların birbirlerinden farklı bilgi ve beceriler gerektirdiğini gösterdiğini anlatan Doğanyıldız, “Genelde İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü özelde Bayraklı Rehberlik ve Araştırma Merkezi olarak hem kariyer danışmanlığı hem de üniversite/bölüm tercihleri ile ilgili en güncel gelişmeleri takip etmek, önemsediğimiz amaçlardan biridir ve bu seminerin, bu amaca ulaşmamıza katkı sunacağına inanıyoruz” şeklinde sözlerine devam etti.
‘’YÖK ATLAS, REHBER ÖĞRETMENLERİMİZ İÇİN BULUNMAZ BİR NİMET’’
LYS’ye az bir süre kala öğrencilerinin sorularına cevap aramak için çeşitli ve güvenilir kaynak arayan öğretmenlerle “Doğru Tercih ve YÖK Atlası Kullanımı” seminerinde bir araya gelen Burak Kılanç, öncelikli olarak YÖK Atlas’ı rehber öğretmenlerin nasıl verimli kullanacağı hakkında bilgiler paylaştı. İzmir İlinin yükseköğretime yerleşen öğrencileri hakkında sayısal bilgiler de paylaşan Kılanç, “YÖK Atlas, rehber öğretmenlerimiz için bulunmaz bir nimet diyebilirim. Mesleklerinde elde edebilecekleri altın değerindeki bilgilere buradan ulaşabilirler. Şu ana kadar tüm üniversitelerin sayısal bilgilerine ulaşılamıyordu, artık herkese açık bu bilgiler. Rehber öğretmenlerimiz bu siteden kesinlikle faydalanmalılar” şeklinde konuştu.
Nişantaşı Üniversitesi AR-GE ve Fayda Merkezi olarak oluşturulan UTM’nin büyük ölçüde tercih robotu ve diğer önemli bilgiler açısından rehber öğretmenlerin önemli bir ihtiyacını karşıladıklarını belirten Kılanç, “Doğru tercih yapmak için doğru kaynak bulmak çok önemli. Bilgilerimizi rehber öğretmenlerimizle paylaşmaktan memnunuz. Amacımız faydalı olmak ve öğrencilere doğru tercih yaptırmak” dedi.
TERCİH FUARLARI BAŞLIYOR
İzmir Rehber Buluşmaları Seminerinde konuşma yapan Eket Fuarcılık Koordinatörü Oğuzhan Aydın da, Temmuz ayında İstanbul, Ankara ve İzmir’de olmak üzere üç ayrı tercih fuarı düzenleyeceklerini 26-27 Temmuz 2016 tarihinde İzmir Tepekule Kongre Merkezi’nde ilk defa tercih fuarını yapacaklarını açıkladı. Hedeflerinin binlerce öğrenciye önemli bir hizmet sunmak olduğunu açıklayan Aydın, “Binlerce öğrenci, veli ve rehber öğretmeni ağırlayacağımız fuarlarımıza tüm üniversite aday öğrencilerimizi bekliyoruz. Öğrenciler, yoğun katılım sağlayacak üniversiteleri bu şekilde bir ortamda tanıma fırsatı bulacaklardır” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.