Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Burak Kılanç Afyonlu Rehber Öğretmenlerle Buluştu

Afyon İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Rehberlik Araştırma Merkezi’nin daveti üzerine Nişantaşı Üniversitesi Üniversite Tercih Merkezi Direktörü ve YÖK Atlas Danışmanı Burak Kılanç, rehber öğretmenleriyle buluştu.Ölçme, Seçme ve...

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2016 12:41
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2016 12:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Afyon İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Rehberlik Araştırma Merkezi’nin daveti üzerine Nişantaşı Üniversitesi Üniversite Tercih Merkezi Direktörü ve YÖK Atlas Danışmanı Burak Kılanç, rehber öğretmenleriyle buluştu.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılacak olan 2016 Lisans Yerleştirme Sınavı’na (LYS) az bir süre kala öğretmenlerin öğrencilerine tercih yapmak üzere kullanabilecekleri güvenilir tercih robotu arayışları sürüyor. Bu sebeple, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Nişantaşı Üniversitesi ile yapmış olduğu protokol gereği oluşturulan, AR-GE ve Fayda Merkezi olarak Üniversite Tercih Merkezi (UTM) Sitesi tercih ediliyor. Burak Kılanç, diğer illerden gelen ilgi üzerine İstanbullu rehber öğretmenlerin kullanıma aşina olduğu UTM sitesini diğer illerdeki rehber öğretmenlerle de buluşturuyor.
AFYONLU REHBER ÖĞRETMENLER TERCİH DÖNEMİNE HAZIRLANIYORLAR
Önümüzdeki Temmuz ayında LYS açıklandıktan sonra Afyon İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Rehberlik Araştırma Merkezi rehber öğretmenleri görevlendirerek öğrencilere tercih hizmeti verecek. Bununla ilgili olarak alt yapı çalışmalarını tamamlayan Afyon RAM ilgilileri, rehber öğretmenlerini “Doğru Tercih ve YÖK Atlası Kullanımı” semineri için Burak Kılanç ile bir araya getirdiler. Seminerde Burak Kılanç, öncelikli olarak YÖK Atlas’ı rehber öğretmenlerin nasıl verimli kullanacağı hakkında bilgiler paylaştı. Özellikle, Afyon İlinin yükseköğretime yerleşen öğrencileri hakkında sayısal bilgiler de paylaşan Kılanç, “YÖK Atlas, rehber öğretmenlerimiz için bulunmaz bir nimet diyebilirim. Mesleklerinde elde edebilecekleri altın değerindeki bilgilere buradan ulaşabilirler. Şu ana kadar tüm üniversitelerin sayısal bilgilerine ulaşılamıyordu, artık herkese açık bu bilgiler. Rehber öğretmenlerimiz bu siteden kesinlikle faydalanmalılar” diye konuştu.
TERCİH ROBOTUNDA UTM TERCİH EDİLİYOR
Nişantaşı Üniversitesi AR-GE ve Fayda Merkezi olarak oluşturulan UTM’nin büyük ölçüde tercih robotu ve diğer önemli bilgiler açısından rehber öğretmenlerin önemli bir ihtiyacını karşıladıklarını belirten Kılanç, “Doğru tercih yapmak için doğru kaynak bulmak çok önemli. Bilgilerimizi rehber öğretmenlerimizle paylaşmaktan memnunuz. Amacımız faydalı olmak ve öğrencilere doğru tercih yaptırmak” dedi.
TERCİH FUARLARI BAŞLIYOR
Rehber Buluşmaları Seminerinde konuşma yapan Eket Fuarcılık Koordinatörü Oğuzhan Aydın da, Temmuz ayında İstanbul, Ankara ve İzmir’de olmak üzere üç ayrı tercih fuarı düzenleyeceklerini açıkladı. Hedeflerinin binlerce öğrenciye önemli bir hizmet sunmak olduğunu açıklayan Aydın, “Binlerce öğrenci, veli ve rehber öğretmeni ağırlayacağımız fuarlarımıza tüm üniversite aday öğrencilerimizi bekliyoruz. Öğrenciler, yoğun katılım sağlayacak üniversiteleri bu şekilde bir ortamda tanıma fırsatı bulacaklardır” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.