Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bu bölümde eğitimler uygulamalı

Hatay’da faaliyet gösteren Acil Yardım ve Afet Derneği (AYADER) Yönetim Kurulu Başkanı Çağatay Delioğlu, Mustafa Kemal Üniversitesi’nde Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü’nü seçecek olan öğrencilerin hem mesleki anlamda hem normal...

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2016 15:15
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2016 15:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hatay’da faaliyet gösteren Acil Yardım ve Afet Derneği (AYADER) Yönetim Kurulu Başkanı Çağatay Delioğlu, Mustafa Kemal Üniversitesi’nde Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü’nü seçecek olan öğrencilerin hem mesleki anlamda hem normal yaşamda hayatlarının her noktasında işlerine yarayacak eğitimlerin eksiksiz verildiğini belirtti.
AYADER Başkanı Delioğlu, yaptığı açıklamada, Mustafa Kemal Üniversitesi’nde bulunan ve Afet Yönetimi Bölümü’ndeki eğitimlerin önemine vurgu yaparak, "Bölümümüzde temel sağlık dersleri, dağcılık eğitimlerinin yanı sıra, dalgıç eğitimleri, yaralı kurtarma eğitimlerinde eksiksiz veriliyor. 2. sınıftan itibaren öğrencilerimiz çeşitli kurumlarda staj yaparak kendilerini geliştirme şansı yakalıyor" dedi.
Bölümden mezun olan öğrencilerin her türlü vakaya müdahale edebilecek duruma geldiklerini belirten Delioğlu, "Bölümümüzden mezun olan öğrencilerimiz aldıkları eğitimlerden sonra, afetlere, nitelikli acil durumlara, müdahale edebilecek duruma getirilerek afet anında koordine edilebilecek, afetlerde iyeleştirme, hazırlık ve onarma çalışmalarını yapabilecek yetki personeli olarak yetişmektedir" diye konuştu.
Yetkililere seslenen Delioğlu, "Bizim bölümümüz uygulamalı okunması gereken bir bölüm fakat görüyoruz ki açıköğretim fakültelerinde tercihlerin arasında yer almaktadır. Bizler buradan sesleniyoruz. Bölümümüzün mezun seviyesini en üst kaliteye çıkarmamız açısından örgün eğitimin olması gerekiyor. Bölümümüzü tercih edecek olan öğrencilerimizin açıköğretim yerine örgün öğretimi tercih etmelerini tavsiye ediyoruz" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.