Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BTÜ MERLAB ve TÜBİTAK BUTAL Arasında İşbirliği Protokolü…

Bursa Teknik Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı (BTÜ MERLAB) ile TÜBİTAK Bursa Test ve Analiz Laboratuvarı (TÜBİTAK BUTAL) arasında laboratuvarlar arası işbirliği sözleşmesi imzalandı.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2018 12:49
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2018 12:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BTÜ MERLAB ve TÜBİTAK BUTAL Arasında İşbirliği Protokolü…

Protokol töreninde, BTÜ MERLAB Müdürü Prof. Dr. Kenan Yıldırım ve TÜBİTAK BUTAL Müdürü Sedat Aktaş imza için bir araya geldi.

Taraflar arasında test/analiz faaliyetlerinde işbirliğini güçlendirmeyi amaçlayan protokol kapsamında tarafların hizmet kapsamlarında yer almayan test/analizlerde veya cihaz arızası gibi durumlarda test/analizin diğer tarafça gerçekleştirilmesi gibi maddeler yer alıyor.

Protokol ile Bursa ve çevre illerde mevcut sanayinin kullandığı ve ürettiği kimyasal, metal, polimer (plastik ve kauçuk), tekstil, ağaç ve ağaç ürünleri malzemeleri ile inşaat sektörünün ihtiyaç duyduğu yapı malzemelerinin karakterizasyonu, özellik, analiz, kalite ve performansına yönelik tarafların hizmet kapsamlarında yer almayan test/analizlerin yapılması sağlanacak.

Sanayi, üniversiteler, araştırma merkezleri, bilimsel araştırma projeleri ve kamu kurumları ile yürütülen projelerden gelecek olan test/analiz isteklerinin birçoğuna cevap verebilme potansiyellerinin arttırılması da işbirliği hedefleri arasında bulunuyor.

BTÜ MERLAB hakkında bilgi veren Prof. Dr. Kenan Yıldırım, “2015 yılında faaliyetlerine başlayan laboratuvarımızın temel amacı üniversitelerimizde, kamu kuruluşlarında ve sanayide çalışan araştırmacılar için modern test ve analiz cihazlarının yer aldığı bir bilimsel araştırma, eğitim ve ölçüm merkezi oluşturmaktır. Ulusal ve uluslararası kriterlere uygun araştırma ve ölçümleri gerçekleştirmek üzere yapılandırılması ve belgelendirilmesi planlanan Merkezi Araştırma Laboratuvarının, üniversite yapısı ile kaynaşarak üniversitemizin ulusal ve uluslararası proje yürütme potansiyelinin arttırılması, özel ve kamu kuruluşlarının araştırma, ürün geliştirme ve üretim aşamalarında ihtiyaç duydukları test ve ölçüm isteklerinin karşılanması ve bilimsel araştırmalarda hem üniversitemiz hem de diğer üniversite araştırmacılarına yardımcı ve öncü olması amaçlanmaktadır. Merkezimiz 750 m2 kapalı alan içinde 6 adet laboratuvar, çalışma ofisleri ve toplantı salonundan oluşmaktadır. Kauçuk Plastik Test ve Analiz Laboratuvarı, Mikroskopi ve Yüzey Analiz Laboratuvarı, Spektroskopi ve Kromatografi Laboratuvarı, Termal Analiz Laboratuvarı, NMR Laboratuvarı ve Genel Kullanım ve Örnek Hazırlama Laboratuvarı olmak 6 adet laboratuvarımız bulunmaktadır” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.