Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BTÜ ile İMSİAD arasında işbirliği protokolü

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) ve İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSİAD) arasında işbirliği protokolü imzalandı.BTÜ’de öğrenim gören lisans ve lisansüstü öğrenciler, İMSİAD üyesi işyerlerinde çeşitli...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2016 11:18
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2016 11:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BTÜ ile İMSİAD arasında işbirliği protokolü
Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) ve İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSİAD) arasında işbirliği protokolü imzalandı.
BTÜ’de öğrenim gören lisans ve lisansüstü öğrenciler, İMSİAD üyesi işyerlerinde çeşitli tez uygulama ve araştırmalarına katılıp, teknik gezi ve staj gibi imkanlardan faydalanacak. Anlaşmayla İMSİAD da ihtiyaç duyduğu bir uzmanlık alanı ile ilgili olarak BTÜ öğretim üye ve yardımcılarından eğitim, danışmanlık ve laboratuvar hizmetleri satın alabilecek.
Üniversitelerin sanayi ve meslek kuruluşlarıyla birlikte çalışmasının gerektiğini vurgulayan BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, “Küçük adımlarla başlayıp çalışmalarımızı geliştirerek özgün projelere imza atabiliriz. Bunun içinde sanayicilerin çok yakındığı bir meseleyi yani donanımlı eleman eksikliğini gidermemiz lazım. Biz çözüm olarak uzun dönem staj çalışması programını uyguluyoruz. Öğrencilerimiz 1 ay gibi kısa süreler yerine 5-6 ay gibi uzun bir dönem boyunca anlaşma yaptığımız firmalarda oradaki çalışma şartlarına birebir uyumlu olarak çalışıyor ve sektörü gerçek boyutuyla tanımış oluyorlar” dedi.
BTÜ ile gelişen işbirliği ortamından duydukları memnuniyeti dile getiren İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Adil Gökçadır, “Sektörümüz ve ülkemiz adına en büyük zenginliğimiz olan öğrencilerimizi yetiştiriyorsunuz. Mezuniyet sonrası sektöre adım atan bu öğrencilerimizin ne kadar dolu ve donanımlı olduğu bizim için çok çok önemli. Maalesef pisagor bağıntısını bilmeyen mühendisler bile var. Uygulamayı bilmeden proje yapan mimarlar var. Bu noktada ne kadar el ele verip birlikte çalışırsak bu eksikleri o kadar hızlı kapatabiliriz. Piyasa tecrübemizi öğrencilerimize aktarmak bizim en büyük önceliğimiz.” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.