Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Boğaziçi’nde Yamanlar Rüzgarı

İzmir Özel Yamanlar Koleji, Boğaziçi Üniversitesi tarafından düzenlenen 1. Ulusal HYPATIA Matematik Olimpiyatlarında 3 altın, 6 gümüş ve 3 bronz madalya kazanarak en başarılı okul oldu.Boğaziçi Üniversitesi tarafından düzenlenen 1. Ulusal...

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2016 14:01
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2016 14:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Boğaziçi’nde Yamanlar Rüzgarı
İzmir Özel Yamanlar Koleji, Boğaziçi Üniversitesi tarafından düzenlenen 1. Ulusal HYPATIA Matematik Olimpiyatlarında 3 altın, 6 gümüş ve 3 bronz madalya kazanarak en başarılı okul oldu.
Boğaziçi Üniversitesi tarafından düzenlenen 1. Ulusal HYPATIA Matematik Olimpiyatları, Türkiye’nin en seçkin okullarından 700 öğrencinin katılımıyla yapıldı. 1. Ulusal HYPATIA Matematik Olimpiyatlarında 20 test sorusunun yanında 3 klasik soru soruldu. Öğrencilere bu soruları cevaplamaları için 4 saat süre verildi. Özel Yamanlar Koleji öğrencileri 3 altın, 6 gümüş ve 3 bronz madalya elde ederek olimpiyatların en başarılı okulu olma unvanını korudu.
Olimpiyatlarda Yamanlar Koleji öğrencileri Ahmet İleri, Kaan Çim ve Batuhan Kuleci altın madalya kazanırken; Ali Fuat Barış, Ömer Avcı, Ahmet Gündoğan, Ömer Topaloğlu, Mehmet Eren Karabulut ve Ahmet Ayberk Durak gümüş madalya aldı.
Feray Lina Yence, Anıl Arda Ayık ve Kerime Nur Kavadar bronz madalyanın sahibi oldu. Başarılı öğrencilere ödülleri Boğaziçi Üniversitesi Uçaksavar Kampusu Ayhan Şahenk Salonunda yapılan bir törenle Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.