Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Birleşmiş Milletler gibi üniversite

Uluslararası bir kent üniversitesi hedefinde ilerleyen Yaşar Üniversitesi’nde, Asya’dan Avrupa’ya, Afrika’dan Amerika’ya kadar dünyanın dört bir yanından gelen öğrenciler eğitim görüyor. Öğrenci profiline bakıldığında adeta Birleşmiş...

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2016 10:43
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2016 10:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uluslararası bir kent üniversitesi hedefinde ilerleyen Yaşar Üniversitesi’nde, Asya’dan Avrupa’ya, Afrika’dan Amerika’ya kadar dünyanın dört bir yanından gelen öğrenciler eğitim görüyor. Öğrenci profiline bakıldığında adeta Birleşmiş Milletleri andıran üniversitede, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde 50 ülkeden toplam 320 öğrenci eğitim görüyor.
Kimi ABD’de bulunan 5 bin 700’den fazla üniversiteyi geride bırakarak, kimi de yalnızca arkadaş tavsiyesiyle eğitim almak için Türkiye’yi seçen öğrenciler, kısa sürede kentle kaynaşarak adeta bizden biri haline geliyor.
ABD’den Çin’e, Ekvator’dan Malezya’ya kadar 50 ülkeden gelen yabancı öğrenciler, İzmir’de yaşamayı çok sevdiklerini belirtiyor.
2005’ten beri geliyorlar
2005 yılında yükseköğretim kurumlarının birbirleriyle işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik öğrenci değişim programı Erasmus’a dahil olan Yaşar Üniversitesi, bugüne kadar bine yakın Erasmus öğrencisine de ev sahipliği yaptı. Öğrenciler, program kapsamında, Avrupa’nın çeşitli üniversitelerden gelerek bir dönem veya bir yıl eğitim görebilme hakkına sahip oluyor.
11 bin kilometre uzaktan geldiler
Güney Amerika ülkeleri Ekvator ve Venezuela’dan gelen Humberto Barreto ile Maria Correa, neden Türkiye’yi ve İzmir’i tercih ettiklerini anlattı.
Venezuelalı Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü’nü tercih eden Humberto Barreto, “Babam bir mühendis ve Aliağa’daki Petkim Star Rafinerisi inşaatında görev yapıyor. Ben de bir süredir Türkiye’de ailemle yaşıyorum. Üniversite için önümde kendi ülkemin de olduğu birçok tercih şansı vardı. Ben İzmir’i ve Türkiye’yi çok sevdiğim için burada kalmak istedim. Yaşar Üniversitesi’ndeki eğitim olanakları, eğitim dilinin İngilizce olması, farklı yabancı dil seçenekleri gibi birçok unsur burayı tercih etmemde etkili oldu. İzmir insanı gerçekten çok yardımcı ve güler yüzlü. Henüz Türkçe bilmememe rağmen sokakta hiç zorluk yaşamıyorum. Herkes bana yardımcı oluyor” dedi.
Ekvator’dan sanat eğitimi için geldi
Ekvator’da grafik sanatlar eğitimi olan ve yüksek lisansı eğitimi için İzmir’e gelen Maria Correa ise “Farklı bir yer istedim. Ülkemde kalmak, ABD ya da Avrupa’da eğitimimi sürdürme şansım vardı. Ama ben farklı bir yer istedim ve seçenekler içinde de Türkiye benim için en cezbedici olanıydı. Türkiye’nin, hem doğuya hem batıya yakın olması, birçok medeniyete ve kültüre ev sahipliği yapması, tercihimde etkili oldu. Araştırma yaptığımda, ilgi alanımdaki tüm dersleri İngilizce olarak Yaşar Üniversitesi’nde alabileceğimi gördüm ve burayı tercih ettim. Daha yeni geldim, ancak İzmir ile ilgili en sevdiğim şey misafirperver insanları oldu. İzmir hem okumak hem de yaşamak için çok ideal bir şehir. Yemek kültürünü de çok sevdim. En sevdiğim yiyecekler ise kahvaltı ve baklava oldu” diye konuştu.
Yaşar Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi Müdürü Levent Gaşgil, “Lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde, dünyanın hemen her yerinden üniversitemizde öğrenci var. Kampusa çıktığınızda farklı milletlerden birçok genç insanı bir arada görebiliyorsunuz. Avrupa’daki 26 ülkeden 212 üniversite ile Erasmus değişim programımı anlaşmamız bulunuyor. Ayrıca, Erasmus dışında, Çin’den Avustralya ve Kanada’ya kadar 51 ülkeden 300’ün üzerinde üniversiteyle de öğrenci değişim programı anlaşmamız var. 301 yabancı öğrenciye ev sahipliği yapıyoruz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.