Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Birey Eğitim Kurumları Malatya’da Eğitim Lansmanı Düzenledi

Atılım Üniversitesi Eğitim uzmanı Eftal Erel, yaklaşan LYS öncesi veli ve öğrencilere uyarıda bulunarak, “Lütfen veliler ve öğrencileri bu son süreçte birbirlerine olabildiğince destek olsunlar” dedi.Birey Eğitim Kurumları 500 öğrenci...

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2016 12:41
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2016 12:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Atılım Üniversitesi Eğitim uzmanı Eftal Erel, yaklaşan LYS öncesi veli ve öğrencilere uyarıda bulunarak, “Lütfen veliler ve öğrencileri bu son süreçte birbirlerine olabildiğince destek olsunlar” dedi.
Birey Eğitim Kurumları 500 öğrenci velisinin katılımı ile Malatya’nın en büyük eğitim lansmanını gerçekleştirdi.
DoubleTree by Hilton Otel’de gerçekleştirilen eğitim lansmanının onur konuğu Atılım Üniversitesi Eğitim uzmanı Eftal Erel oldu. Toplantıya Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu ile 500’ün üzerinde öğrenci velisi ve öğrenciler katıldı.
Etkinliğin açılışında konuşan Birey Eğitim Kurumları Malatya Kurucusu Ömer Faruk Kılıç, Birey Eğitim Kurumlarının eğitim ve öğretime ciddi anlamda katkı sağlayan güvenilir bir kurum olduğunu belirterek “Malatya Birey ailesi olarak üst düzeyde öğretim faaliyetleri ile güzel Malatya’mızın eğitim öğretim çıtasını yükseltmeye azami gayret gösterdik. Bu inanç ve ciddiyetle durmadan daha iyisini yapmak için çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu ise konuşmasında, Birey Eğitim Kurumları’nın Malatya’da kaliteli bir eğitim yuvası haline geldiğini belirterek “Malatya’mızın eğitim çıtasının biraz daha yükseltilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda da bizler de üzerimize düşen gayretleri göstereceğiz. Malatya’da yetişen genç neslimizin hedeflerine uğraşırken, iyi bir insan, iyi bir vatandaş ve iyi bir vatansever olmaları tek hedefimiz ve görevimizdir” şeklinde konuştu.
Atılım Üniversitesi Eğitim uzmanı Eftal Erel ise Malatya’da Birey Eğitim Kurumları’nın davetlisi ile ailelere yönelik üniversite sınavı ve tercihlerine yönelik eğitim vermek için bulunduklarını söyledi. Öğrencilerin lise ve üniversite eğitimleri için doğru seçimleri yapılabilmeleri adına eğitim verdiklerini ifade eden Erel, son 6 yıldır gözlemlediği ve tanık olduğu bir çok olayların olduğunu söyledi. Öğrencilerin ve ailelerin üniversite ve meslek seçimi yaparken yapmış oldukları bir takım yanlışlıklar olduğunu ifade eden Erel, “Hiç bunlara kapılmadan doğru seçimin nasıl yapılması gerektiği ve Türkiye’de üniversite eğitiminin ekseninin değiştiğini ve bu üniversite eğitimi değişirken de nelere dikkat etmeleri gerektiği hususunda bilgiler veriyoruz” ifadelerine yer verdi.
Lisans Yerleştirme Sınavı’na (LYS) çık kısa bir süre kaldığını hatırlatan Erel, bu süreçte öğrencilerde heyecan olduğunu ve bununda bir takım hatalara neden olduğunu belirterek “Bizim buradaki görevimiz bu hataları yapmamaları için bazı uyarıları öğrenci ve velilerle paylaşmak” diye konuştu.
Öğrencilerin iyi ve gerçekten istediği bir üniversiteye sahip olabilmeleri için ailelerin bu süreçte öğrenciler ile dayanışma içerisinde olmaları gerektiğini belirten Erel, “Lütfen veliler ve öğrencileri bu son süreçte birbirlerine olabildiğince destek olsunlar” şeklinde konuştu.
Birey Eğitim Kurumları Malatya Kurucusu Ömer Faruk Kılıç ise LYS sınavına sayılı günler kaldığını belirterek velilerden öğrenciler ile kesinlikle hiçbir şekilde polemiğe girmemelerini istedi. Bu süreçte öğrencilerin beslenme ve uyku düzenlerine de dikkat etmeleri gerektiğini belirten Kılıç, “Artık derslerde konuların büyük bir kısmı bitti. Bundan sonra yapılacak şey, bol deneme çözümleri yapmaları ve takıldıkları sorular da mutlaka öğretmenlerine danışmalarıdır” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.