Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bir GAÜ öğretim üyesi daha Uluslararası Akademik Dergi Hakemi oldu.

Psikoloji Bilim Dalı’nda, akademik yayın organları içinde, yüksek puan etkisi ile prestij öngören, Amerika Birleşik Devletleri kaynaklı dergi, "Journal of Happiness Studies" Editoryal Yönetimi; yayınlanma onayı bekleyen, uluslararası akademik...

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2016 11:14
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2016 11:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Psikoloji Bilim Dalı’nda, akademik yayın organları içinde, yüksek puan etkisi ile prestij öngören, Amerika Birleşik Devletleri kaynaklı dergi, "Journal of Happiness Studies" Editoryal Yönetimi; yayınlanma onayı bekleyen, uluslararası akademik bir makalenin, inceleme ve değerlendirilmesi için, tüm küresel akademik platformlardan seçtiği isimler arasına, Girne Amerikan Üniversitesi Öğretim Üyesi ve aynı zamanda, Bankacılık ve Finans Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. İlker Cıngıllıoğlu’nu da ekledi.
Yrd. Doç. Dr. Cıngıllıoğlu; Amerika’da yapılan bir araştırma üzerine yazılmış makaleyi değerlendirecek.
"Journal of Happiness Studies" tarafından kendisine, incelenip değerlendirilmesi teklifi ile sunulan makalenin sorumluluğunu, derginin editoryal yönetimi ile paylaşmaktan onur duyduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. İlker Cıngıllıoğlu, daha önceki süreçlerde, yine aynı dergi için, Japonya’da yapılan akademik bir çalışmanın makaleleştirilmiş halini değerlendirdiğini de ifade ederek; " Bu kez, Amerikan Üniversiteleri’nde eğitim görmekte olan 700 psikoloji öğrencisi üzerinde yapılan bir araştırmada, ’bilinçli farkındalığın, şükran duygusu ve sosyal destek aracılığı ile kişinin ruh hali üzerindeki, pozitif ve negatif yöndeki etkisi ve ilişiğinin’ ölçümü ile ilgili olarak sonuçların, kaleme alınmış son halini inceleyeceğim. Kişisel olarak, sosyal organizasyonlarda çalışan kişilerin, mutluluğu üzerine verisel çalışmalarımı yoğunlaştırmıştım. Dünya Toplumlarının, genel mutluluğunu artırmaya yönelik yapılmış, bu ve benzeri araştırmaları da değerlendirmekten mutluluk duyuyorum. Saygın ve uluslararası akreditasyonlar içerisinde güven ile anılmak ve yer almak ayrıca gurur verici" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.