Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Binlerce diploma sahibini bekliyor

Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü, bugüne kadar mezun olmuş ancak çeşitli nedenlerle diplomalarını alamayan öğrencilerine çağrıda bulunarak, diplomalarını almalarını istedi.Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, geçmişte...

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2016 10:40
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2016 10:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü, bugüne kadar mezun olmuş ancak çeşitli nedenlerle diplomalarını alamayan öğrencilerine çağrıda bulunarak, diplomalarını almalarını istedi.
Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, geçmişte mezuniyet törenlerinde diploma yerine geçici mezuniyet belgesi verildiğini, ancak iki yıldır, mezun olmaya hak kazanan öğrencilere gerçek diplomalarını vermeye başladıklarını hatırlattı. Gerçek diplomaların hazırlanmasının uzun sürmesi nedeniyle, öğrencilerin mezuniyet belgesi alarak memleketlerine döndüğünü, bir kısmının bu belgeyle işe girdiğini ve bir daha da gerçek diplomasını almaya gelmediğini belirten Ulcay, “Bu nedenle alınmayan diplomalar epey birikti. Bundan sonra herkes mezun olmaya hak kazanır kazanmaz gerçek diplomasını alacak. Bugüne kadar alamamış olanların diplomalarını ilgili fakülte ve yüksekokullara gönderdik. Öğrenci İşleri’nde, 35-40 senedir alınmayan diplomalar var. Diploması hiç hazırlanmamış olanlara ise yeni diplomalardan vereceğiz. Mezunlarımız okullarına gelip diplomalarını istedikleri zaman alabilir. Kendileri gelemeyenler noterden herhangi bir kişiyi vekil tayin edebilirler. Biz diplomaları vermeye hazırız” diye konuştu.
Yeni mezunların ve geçmiş yıllara ait olup diploması hazırlanmamış olanların da diplomaları, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nda özel kağıtlara basılıyor ve soğuk damgası vurulduktan sonra ilgili fakülte veya yüksekokula gönderiliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.