Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bilfen Bursa Liseleri Uzay Eğitimi İçin NASA'da

Bilfen Liselerinde artık bir gelenek haline gelen NASA kampına, bu sene Bursa Bilfen Anadolu ve Fen Lisesinden de bir grup öğrenci katıldı. Orlando’da bulunan NASA Ulusal Havacılık ve Uzay yönetimine ait Kennedy Space Center’de uzaya ve bilinmeyene yolculuk yapan öğrenciler, Amerika’da Sertifikalı NASA Eğitim Programı Organizasyonu ile merak ettikleri konularda araştırma yapma şansı buldular.

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2018 11:09
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2018 11:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bilfen Bursa Liseleri Uzay Eğitimi İçin NASA'da

NASA yetkilileri tarafından karşılanan öğrenciler, kendileri için özel olarak düzenlenen eğitim programına katıldılar. Kendilerine verilen uzay görevlerini takımlar halinde koordineli olarak başarıyla tamamlayan öğrenciler ayrıca 6 milyar dünya nüfusu içinden uzaya yolculuk yapan 488 NASA astronotundan biri olan Bob SPRINGER ile söyleşi gerçekleştirme fırsatı yakaladılar.

Kennedy Space Center’da NASA eğitmenleri eşliğinde uzay araçlarının kademe kademe nasıl üretildiğini, NASA’nın Vecihle Assembly Building (VAB) binasında hazırlanan araçların fırlatma rampasına nasıl yerleştirildiğini gözlemleyen öğrenciler ayrıca daha önce 33 kez uzay görevi tamamlayan efsanevi uzay mekiği Atlantis’i yakından fotoğraflama imkânı bularak benzersiz bir uzay simülasyonunda roket fırlatışı deneyimi yaşadılar.

Bilim keşiflerine Orlando Science Center’de fizik, kimya ve biyoloji alanında deneyleri gözlemleyip uygulayarak devam eden öğrenciler, Miami şehrinin en büyük bilim müzesi olan Phillip and Patricia Frost Museum of Science’yi de ziyaret etmeden geçmediler.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.