Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi 10 yaşında

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nin 2016-2017 akademik yılı açılışı gerçekleşti.Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nin spor salonunda gerçekleşen programda üniversite 10’uncu yılını kutladı. Gerçekleştirilen programa Bilecik Valisi...

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2016 18:19
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2016 18:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nin 2016-2017 akademik yılı açılışı gerçekleşti.
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nin spor salonunda gerçekleşen programda üniversite 10’uncu yılını kutladı. Gerçekleştirilen programa Bilecik Valisi Süleyman Elban, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı 2. Jandarma Er Eğitim ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş,Bilecik Baro Başkanı Halime Aynur, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mefail Ateş, İl Jandarma Komutanı Hacı Mehmet İnce, Bilecik Ağır Ceza Reisi Cengiz Doğan, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, Maarif Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Cem Zorlu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Program 15 Temmuz Şehitleri videosunun gösterimi ile başladı. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak, üniversitenin tanıtım videosu izlendi. Açılış konuşması yapan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbrahim Taş, yeni akademik yılının açılışını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Taş, “Akademik yılın üniversitemize, Bilecik’imiz ve tüm ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyor, eğitim öğretim yılının akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz adına başarılarla dolu geçmesini temenni ediyorum. Bu vesileyle bu anlamlı günde bizleri yalnız bırakmayan şehir içinden ve şehir dışından açılış törenimize teşrif eden kıymetli misafirlerimize, akademik ve idari personelimize ve tabii ki sevgili öğrencilerimize teşekkürü bir borç bilirim. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ailesi olarak 10’uncu yılımıza adım atmış bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.
“Üniversitemizi yüksek noktalara taşımak sizlerin idealist kimliği ve çalışkanlığı ile olacaktır”
Üniversitenin ilk kuruluş yıllarından bahseden Rektör Taş, “Başlangıçta il ve ilçelerimizdeki meslek yüksek okulları ve şehrimizdeki İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi temelinde kurulan üniversitemiz, gelinen noktada 18 bin öğrencisi, 500’e yakın akademik personeli ve 132 programıyla büyük bir aileye dönüşmüştür. Bu 10 yıllık süreçte üniversitemizin personel ve bina alt yapısı güçlendirilmeye çalışılmış, gerekli görülen fakülteler, Yüksek okullar, enstitüler, bölümler ve programlar açılmıştır. Değerli akademisyen arkadaşlarım, üniversitemizin kuruluşundan bugüne değin edindiğiniz bilgi birikimini ve tecrübelerinizi büyük bir özveriyle öğrencilerinize aktarmaktasınız. Bir yandan ülkemize nitelikli insan gücü yetiştirirken diğer yandan da araştırma ve geliştirme çalışmalarınızı yürütmektesiniz. Sizler bu kurumun asli unsurlarısınız. Üniversitemizi nitelik ve kalite bakımından yüksek noktalara taşımak sizlerin idealist kimliği ve çalışkanlığı ile olacaktır” dedi.
“AR-GE’de atılım yapma zamanının geldiğini düşünüyoruz”
Türkiye’nin 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşmasında üniversitenin önemli bir rol oynayacağını belirten Taş, “Üniversitemizin stratejik hedefleri Türkiye’nin vizyonuna koşut olarak şekillendirilmektedir. Bu noktada ulaştığımız 10 yıllık bilgi, birikim ve donanımın da katkısıyla AR-GE’de atılım yapma zamanının geldiğini düşünüyoruz. Bu minval üzere hükumetimizin, Kalkınma Bakanlığının ve Yüksek Öğretim Kurulunun üniversitelerden beklediği ihtisaslaşma yani belirli alanlara odaklanmış, nitelikli bilgi ve ürün üreten üniversite modeline geçiş için gerekli çalışmalara başladık. Bunun için Üniversite Senatomuzda kabul edilen 5 yıllık stratejik plan çerçevesinde adımlarımızı atıyoruz. Bu stratejik plana göre belirli amaçlar etrafında hedeflerimizi toplamış bulunmaktayız. İlk olarak fiziki ve beşeri kaynakların geliştirilmesi ve iyileştirilmesi ile nitelik ve niceliklerinin arttırılmasını hedefledik. Bunu gerçekleştirmek için kampüs alanının genişletilmesi ve yeni kazanımlara ulaşmak için çalışmalar başlatılmıştır. Diğer bir hedefimiz ise üniversitemizi bölgemize ve ülkemize ulusal ve uluslar arası ölçekte hizmet edecek ve belirli bir tematik alanlarda, küçük ama etkin bir üniversite hedefiyle AR-GE çalışmaları üretecek bir planlama yapmaktadır. Ayrıca sosyal bilimler alanında ilimizin önceliklerini göz önüne alan ve bu alanlarda ciddi çalışmalar yapacak, bir kısmı önceden devam edegelen beş merkezden oluşturulmuştur” ifadelerini kullandı.
Açılış konuşmasının ardından bir konuşma yapan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, üniversitenin 10’uncu yılını kutlamanın heyecanını yaşadığını belirtti. Yağcı, “Bilecik mütevazi ölçekli bir şehir. Gerçekten nüfusu ne kadar küçük olursa olsun tarihimizden almış olduğu güçle nüfusu her zaman ağır olmuştur, ileri noktada olmuştur. Onun için biz Bilecik’i dirilişin, kuruluşun ve kurtuluşun beşiği olarak tarif ediyoruz. Arzumuz hedefimiz üniversitemizle birlikte el ele gönül gönüle vererek 2023, 2053 ve 2071 Türkiye’si vizyonuna inşallah sayın Rektörümüzün de hedeflerinin gerçekleşmesiyle hedefimiz başlangıçların ve şahlanışların da şehri olmasını hedefliyoruz, ümit ediyoruz. Yeni dönem içerisinde tabi AR-GE anlamında şehrimiz yeni ufukları da açacak. Böyle güzel ortamlarda birlik ve beraberlik içerisinde eğitim ve öğretimimizi kemale erdirerek, geliştirerek ülkemizi muhasır medeniyet seviyesine çıkarmayı nasip etsin. Ben bu eğitim-öğretim yılımızın sizlere, tüm akademik ve idari personelimize, öğrencilerimize, şehrimize, ülkemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor, hepinize saygılar sunuyorum” dedi.
Son olarak bir konuşma yapan Bilecik Valisi Süleyman Elban da, “Bir ile üniversite açıldığında o ildeki herkesin üniversiteden beklentileri farklıdır. Kimisi müşteri potansiyelinin artacağından dolayısıyla işlerinin daha iyi olacağından bahseder, kimisi ev fiyatlarından, kimisi kiracı bulacağından ama herkesin bu üniversite ile ilgili beklentileri birbirinden farklı gibi görünse de bir çoğunun beklentisi ekonomiktir. Ben kendi adıma birkaç beklentimizi de ifade etmek istiyorum. Birisi maalesef 15 Temmuzda yaşanan felaketleri ve nasıl insanların bir gecede canileştiğini, nasıl cinayetler işlediğini görüyorsunuz. Dolayısıyla bunların arkasında bir çok neden sayabiliriz ama bir tanesi de o insanların özgür düşüncesinin olmamasıdır. Dolayısıyla üniversiteden birinci beklentimiz özgür düşünce eğiliminin oluşturduğu yerler olmalıdır. Aklı hür, vicdanı hür, serbest düşünen, bilimsel veriye, bilme, ilme değer veren ve vicdanına göre hareket edebilen elindeki bilimsel veriyi kullanan insanlar yetiştirmemiz gerekiyor. 2016-2017 akademik yılı başta hocalarımıza, öğrencilerimize ve tüm ülkemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. İnşallah nice 10 yıllarda akademik güzelliklerle bu üniversitede buluşmak dileğiyle” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından üniversiteye derece ile giren öğrencilere il protokolü tarafından hediyeler verildi.
Öte yandan akademik yılın ilk açılış dersini gerçekleştirilen Maarif Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Cem Zorlu’ya, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş üniversitenin ambleminin bulunduğu bir tabak hediye etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.