Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Batı Trakyalı öğrenciler Anadolu Üniversitesi’ni ziyaret etti

Batı Trakya’nın Gümülcine ve İskeçe kentlerindeki Türk okullarında lise son sınıf öğrenimi gören 48 kişilik öğrenci grubu, Anadolu Üniversitesi’ne ziyarette bulundular.Öğrencilere, ziyaret kapsamında üniversitenin birimleri, fakülteleri...

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2017 12:42
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2017 12:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Batı Trakyalı öğrenciler Anadolu Üniversitesi’ni ziyaret etti

Batı Trakya’nın Gümülcine ve İskeçe kentlerindeki Türk okullarında lise son sınıf öğrenimi gören 48 kişilik öğrenci grubu, Anadolu Üniversitesi’ne ziyarette bulundular.

Öğrencilere, ziyaret kapsamında üniversitenin birimleri, fakülteleri ve kısa bir süre önce hizmete açılan Sazova’daki Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi gezdirilerek bilgilendirmelerde bulunuldu. Ziyarete ilişkin görüşlerini dile getiren Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Batı Trakya’dan Anadolu Üniversitesi’ne gelen Türk kökenli öğrencilerin ziyaretten dolayı büyük mutluluk ve memnuniyet duyduklarını belirterek, “Anadolu Üniversitesi’nde zaten şu anda öğrenimlerine devam eden binin üzerinde yabancı uyruklu öğrencimiz var. Geçen yıl da Batı Trakya’daki öğrencilerimiz için kontenjanlarımızı da arttırmıştık. İnşallah önümüzdeki yıl Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavına girmek koşuluyla daha fazla Türk kökenli öğrencimiz, Anadolu Üniversitesi’ni tercih edecek. Biz de zaten üniversite olarak tüm Türk coğrafyasındaki soydaşlarımıza kucağımızı açtık” dedi.

"Anadolu Üniversitesi olarak borcumuzu ödemek istiyoruz"

Özellikle Batı Trakya’daki öğrencilerin geçmişte büyük mağduriyetler yaşadığını belirten Rektör Gündoğan, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Anadolu Üniversitesi olarak Batı Trakya’dan daha fazla öğrencimizi Üniversitemize kabul ederek onlara olan borcumuzu ödemek istiyoruz. dedi.

Batı Trakya’daki Türk liselerinden her yıl yaklaşık 650 civarında öğrencinin mezun olduğunu dile getiren Prof. Dr. Naci Gündoğan, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Batı Trakya’daki öğrenciler zaten hep Türkiye’ye gelmek istiyorlar. Ancak geçmişte ise bu çocuklar ağırlıklı olarak Trakya bölgesindeki üniversitelerde okudular. Tabi bu öğrencilerimizin büyük bir kısmı Anadolu Üniversitesi’ni tanıdıktan sonra Üniversitemize gelmek istediklerini belirttiler. Geçtiğimiz yıl da biz Batı Trakya’ya bir ziyaret düzenlemiştik. Bu ziyaret esnasında da Türk okullarında görüştüğümüz öğrencilerimiz bu yıl için Üniversitemizi görmek istediklerini söylemişlerdi. Bu ziyaretle birlikte biz de öğrencilerin bu isteklerini yerine getirdik ve Üniversitemizi gezdirerek kendilerini Anadolu Üniversitesi hakkında bilgilendirdik. Ziyaret sonrasında da bize Üniversitemizden çok memnun kaldıklarını ilettiler. İnşallah önümüzdeki yıl daha çok sayıda Batı Trakyalı soydaşımızı Üniversitemize öğrenci olarak kabul edeceğiz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.