Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Saraç, Almanya’da FETÖ’nün darbe girişimini anlatacak

YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, Almanya Federal Eğitim ve Araştırma Bakanı Prof. Johanna Wanka ile görüşmek üzere yarın Almanya’ya bir günlük resmi ziyaret gerçekleştirecek.Ziyarette başta Türk-Alman Üniversitesi olmak üzere...

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2016 16:51
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2016 16:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, Almanya Federal Eğitim ve Araştırma Bakanı Prof. Johanna Wanka ile görüşmek üzere yarın Almanya’ya bir günlük resmi ziyaret gerçekleştirecek.
Ziyarette başta Türk-Alman Üniversitesi olmak üzere iki ülkenin yükseköğretim alanındaki ortak iş birliği konuları görüşülecek.
Ziyarette Alman Bakana ayrıca FETÖ’nün darbe girişimi sonrası Türk yükseköğretim sisteminde yaşanan gelişmeler ile akademik camianın bu örgütten arındırılmasına yönelik alınan kararlar ve atılan tüm adımlar anlatılacak.
YÖK’ün darbe sonrası uluslararası faaliyetleri
YÖK tarafından, FETÖ’nün darbe girişiminin ardından özellikle bin 577 dekanın istifasının istenmesine ve üniversitelerde açılan soruşturmalara yönelik yurtdışından gelen eleştiriler üzerine EUA, AB, Bologna Süreci İzleme Grubu gibi kurumların da olduğu 118 şemsiye kuruluşa, FETÖ’nün darbe girişimi ve sonrasında yaşananlar ile FETÖ/PDY terör örgütüne karşı alınan önlemleri içeren mektup gönderilmişti.
YÖK Başkanı Prof.Dr. Saraç’ın mektubu, 23 Temmuz’da dünyanın önemli üniversite sıralama kuruluşlarından "Times Higher Education"ın (THE) internet sitesinde haber olarak yayımlandı.
YÖK, rektörlerden oluşturacağı ekipleri, uluslararası eğitim faaliyeti yürüten kurumlara heyetler halinde göndererek yurt dışındaki yükseköğretim odaklı tüm kişi, kurum ve kuruluşları yerinde bilgilendirme ve aydınlatma çalışmalarına başladı.
Bu heyetlerin çalışmaları ile 15 Temmuz darbe girişiminde yaşananları, Türkiye’deki akademik camianın FETÖ/PDY terör örgütünden arındırılmasına yönelik alınan kararları ve atılan tüm adımları muhataplarına anlatarak, haksız eleştiri ve açıklamalar yapılmasının önüne geçilmesi hedefleniyor.
YÖK Başkanı Saraç, 15 Temmuz sonrası 17 büyükelçi ile görüşmeler gerçekleştirdi. YÖK’te ayrıca, 17 Ağustos’ta, 64 ülkeden yaklaşık 100 eğitim müşavirinin katıldığı FETÖ’nün darbe girişimine ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Ayrıca Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi (AGİTPA) heyeti, YÖK Başkanı Saraç’ı ziyaret etti. Heyete Türk yükseköğretim sisteminde yaşanan son gelişmeler ve alınan kararlara ilişkin bilgi verildi.
Büyükelçilerle yapılan görüşmelerde, Eğitim müşavirleri ile YÖK’te düzenlenen bilgilendirme toplantısında ve AGİTPA heyetinin YÖK’ü ziyaretinde yaşanan bu olumsuz sürecin üniversitelerin kurumsal yapısını zedelemesine izin verilmeyeceği ve eğitimin hiçbir şekilde aksamayacağı vurgulanarak Türk yükseköğretimine güvenilmesi gerektiği mesajı iletildi.
YÖK Başkanı Saraç, Eylül ayı içerisinde EUA’nın Brüksel’de yer alan merkezine giderek EUA Yönetim Kurulu Başkan Prof. Dr. Rolf Tarrach ve bazı EUA üyeleri ile 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türk yükseköğretim sisteminde yaşanan gelişmeler ile alınan kararları anlatmış, YÖK ile Avrupa Üniversiteler Birliği (EUA) ile ortak iş birliği alanlarını görüşmüştü.
YÖK Başkanı Saraç, bu gibi yurt dışı ziyaretler gerçekleştirerek 15 Temmuz darbe girişiminde yaşananları, Türkiye’deki akademik camianın FETÖ/PDY terör örgütünden arındırılmasına yönelik alınan kararları ve atılan tüm adımları Avrupalı muhataplarına anlatarak, haksız eleştiri ve açıklamalar yapılmasının önüne geçmeyi hedefliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.