Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başarısız Meslek Yüksekokulları Kapatılacak

Uludağ Üniversitesi İbrahim Orhan MYO’da güz döneminde başarılı olan öğrencilere onur belgesi verildi.Yenişehir İbrahim Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen belge törenine Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı...

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2016 12:01
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2016 12:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başarısız Meslek Yüksekokulları Kapatılacak
Uludağ Üniversitesi İbrahim Orhan MYO’da güz döneminde başarılı olan öğrencilere onur belgesi verildi.
Yenişehir İbrahim Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen belge törenine Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi temsilen Salih Şahin, Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Ulcay, Uludağ Üniversitesi’nin 25 yılını planladığını ve bunu iki hafta sonra kamuoyuna açıklayacaklarını söyledi. Planı açıkladıktan sonra eleştirileri ve görüşleri de alacaklarını belirten Ulcay, dünyadaki değişimi göz önüne alarak yapılacak bu sürece herkesin katkı koymasını istediklerini bildirdi.
MYO’LARDA TEMATİK UYGULAMA
Meslek yüksekokullarının ülkenin kalkınmasındaki önemine dikkat çeken Rektör Ulcay, YÖK’te yapılan toplantılarda MYO’ların beklenen verimliliğe ulaşamadığının tespit edildiğini, 294 yüksekokulda revizyon düşünüldüğünü kaydetti. Bu verim düşüklüğünde MYO’ları besleyen ortaöğretim kurumlarının da payı olduğunu ifade eden Ulcay, ön lisans programlarında kendilerinin de bazı farklı uygulamalar başlatacaklarını bildirdi. Ulcay, Uludağ Üniversitesi bünyesindeki 15 MYO’da tematik uygulamaya geçeceklerini ve okulların her birinin belli bir alanda yoğunlaşacağını, bazı programların kapanabileceğini, bazılarının da başka ilçelere taşınacağını söyledi. Ulcay, “Biz bu tematik uygulamayı yapmadığımız takdirde YÖK kapatacak” dedi.
Konuşmaların ardından 237 öğrenciye başarı belgesi ve hediyeler verildi.
(MŞ)
Törenin ardından Uludağ Üniversitesi Senatosu ve Yönetim Kurulu MYO’da toplandı. Toplantı sonrasında ise Yenişehir’de savunma sanayiine yönelik stratejik parçaların üretildiği Makine Freze Kalıp (MFK) tesislerinde ve İbrahim Orhan Çiftliği’nde incelemelerde bulunuldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.