Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bartın Üniversitesi’nin Kutlubey Kampüsü tanıtıldı

Bartın’da görev yapan basın-yayın kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, Bartın Üniversitesi Kutlubey Kampüsü’nü gezerek, 8 yıldır sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.Bartın’da görev yapan basın mensupları Bartın Üniversitesi’nin...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2016 13:39
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2016 13:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bartın’da görev yapan basın-yayın kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, Bartın Üniversitesi Kutlubey Kampüsü’nü gezerek, 8 yıldır sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Bartın’da görev yapan basın mensupları Bartın Üniversitesi’nin yeni yerleşkesi Kutlubey Kampüsü’nde gerçekleştirilen tanıtım gezisine katıldı. Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan burada yaptığı açıklamada, 1 milyon 172 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilen Kutlubey Kampüsü’nün 30 bin kişilik olarak planlandığını söyledi. Rektör Kaplan 2008 yılında başlatılan çalışmaların meyvelerini verdiğini ifade ederek, “Mühendislik, edebiyat ve fen fakülteleri yeni yerleşkemizde akademik faaliyetlerine devam ediyor. Önümüzdeki bahar döneminde eğitim ve İslami ilimler fakültelerinin de buraya taşınmasıyla Kutlubey Kampüsü’ndeki fakülte sayısı 5’e çıkmış olacak” dedi.
“Kampüs şehrin gelişimi açısından stratejik bir yer”
Rektör Kaplan, Kutlubey Kampüsü’nün şehrin gelişimi için uygun bir yere kurulduğunu aktararak, kampüs yeri seçiminin oluşturulan komisyon tarafından gerçekleştirildiğini söyledi. Rektör Kaplan, “2008 yılında üniversitemizin mevcut yerleşkesi Ağdacı Kampüsü’nün fiziki alanının yetersiz olması nedeniyle yeni yerleşke alanı arayışına girildi. Üniversitenin gelişim planına uygun birçok alternatif alan büyük bir titizlikle incelendi. 26 Ağustos 2009 tarihinde Bartın-Zonguldak karayolu üzerinde bulunan Kutlubey-Yazıcılar ile Esenyurt köyü sınırları içerisinde yer alan 1 milyon 171 bin 32 metrekarelik alan üniversite kampüsü olarak belirlendi. Üniversitemizin yeni yerleşkesi Kutlubey Kampüsü için kararlaştırılan 471 bin 782 metrekare arazi için bin 837 hak sahibiyle birebir görüşüldü. Bu görüşmeler sonucunda toplam 4 milyon 50 bin 888 TL kamulaştırma bedeli ödendi. Karşılıklı rızaya dayalı görüşmelerin tek bir dava bile açılmadan sonuçlanmasıyla örnek bir kamulaştırma gerçekleştirilmiş oldu” diye konuştu.
“Yüksek standartlarda bir üniversite oluşturuldu”
Bartın Üniversitesi’nin öğrenci başına düşen kapalı ve açık alan miktarını 24 kat artırdığını da ifade eden Rektör Kaplan, “Üniversitemizin kurulduğu 2008 yılından bu yıla kadar 86 bin 403 metrekare kapalı alan inşa edilmişken açık alan miktarı ise 1 milyon 162 bin 781 metrekareye ulaşmıştır. Böylece öğrenci başına düşen kapalı alan miktarı 9 metrekare, açık alan miktarı 88 metrekareye yükselmiştir” şeklinde konuştu.
“Açılan laboratuvarlar kaliteyi artırdı”
Rektör Kaplan üniversiteye çok sayıda laboratuvar ve atölye açıldığını da kaydederek, “Binalarımızda öğrencilerimizin ve akademik personelimizin uygulamaları için tam donanımlı laboratuvarlar açılmış, mevcut laboratuvarlara ise yeni teçhizatlar alınmıştır. Ağdacı ve Kutlubey kampüslerimiz ile ilçelerimizde yer alan programlardaki laboratuvarlara toplam değeri 8 milyon TL’yi aşan yatırım gerçekleştirilmiştir” ifadelerini kullandı.
“Bilimsel çalışmalarla üst sıralara çıktık”
Bartın Üniversitesi akademik anlamda üst sıralarda yer aldığını da aktaran Rektör Kaplan, “Üniversitemiz 8 yıllık süreç içerisinde niceliksel gelişiminin yanında akademik performans değerlendirmelerinde de ön sıralarda yer almıştır. İftiharla belirtmeliyim ki akademisyenlerimizin proje, araştırma, yayın, patent gibi faaliyetlerini desteklemek amacıyla uygulanan akademik teşvik sıralamalarında üniversitemiz 2015 yılında devlet üniversiteleri arasında ilk 10’da yer almayı başarmıştır. Üniversitemizin ileriki yıllarda bu sıralamalarda daha üstlerde yer alacağını gönül rahatlığıyla söyleyebilirim” dedi.
“Bartın üniversitesi büyüdü, Bartın büyüdü”
Rektör Kaplan, üniversitenin şehrin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine de katkı sağladığını belirterek, “Bartın Üniversitesi kuruluş çalışmalarının yanında Bartın ve çevresi başta olmak üzere ülkemizin ekonomik, kültürel ve sosyal kalkınmasına katkıda bulunmayı ilke edinmiştir. Üniversitemiz de birçok proje gerçekleştirilmiştir. Bu projeler ilimizin kalkınma stratejilerine yön gösterecek çalışmalar olup akademisyenlerimiz bu projeler üzerinde büyük bir titizlikle çalışmıştır” şeklinde konuştu.
Etkinlikte, basın mensupları Kutlubey Kampüsü’ndeki derslik ve idari binalar ile labarotuvarları gezerek çalışmaları yerinde gördü.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.