Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakü Üniversitesi ile eğitimde işbirliği

Uludağ Üniversitesi, Azerbaycan’ın Bakü Devlet İktisat Üniversitesi İle İşbirliği Protokolü İmzaladi.

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2016 15:03
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2016 15:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bakü Üniversitesi ile eğitimde işbirliği
Uludağ Üniversitesi, Azerbaycan’ın Bakü Devlet İktisat Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzaladı.
İşbirliği protokolü Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Azerbaycan Bakü Devlet İktisat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adalet Moradov tarafından imzaladı. Yusuf Ulcay, iki ülke arasındaki kardeşlik münasebetlerinin, gerek Azerbaycan, gerek Türkiye açısından “iki devlet tek millet” anlayışıyla daha da güçlendiğine işaret etti. Öğretim üyesi ve öğrenci hareketliliğini ve bilgi alışverişini içeren işbirliğinin iki ülkeye de kazandıracağı çok şeyler olacağına inandığını ifade eden Ulcay, “Bugün imzaladığımız protokolün iki toplumu biraz daha yakınlaştıracak bir anlaşma olmasını diliyorum” dedi.
Adalet Moradov da, cumhurbaşkanının kendisine 2.5 yıl önce rektörlük görevini verdiğinde, Bakü Devlet İktisat Üniversitesi’ni dünya çapında bir üniversite yapmasını istediğini vurgulayarak, “Ben de bunun üzerine dünya üniversiteleri görüşmelere başladım. Birçok Türkiye üniversitesiyle protokol imzalamışız ama bundan öte gidememişiz. Ben inanıyorum ki bu protokol, Türkiye üniversiteleri arasında gerçeğe dönüşecek ilk protokolümüz olacak ve diğerlerine örnek teşkil edecek” dedi.
Protokollerden biri iki üniversite arasında iktisat ve maliye alanlarında ortak yüksek lisans eğitimi yapılmasını içeriyor. Yüksek lisans öğrencileri eğitimlerinin yarısını diğer üniversitede yapabilecek. İmzalanan diğer protokol ise iki üniversite arasında akademik işbirliğini öngörüyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.