Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bafra’ya çocuklar için teknoloji evi

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin yararlanacağı bilgi ve teknoloji evi kurma çalışmalarına başladıklarını söyledi.Başkan Zihni Şahin konu hakkında şu bilgileri verdi: “8 önemli proje ve hizmeti hayata...

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2017 13:31
Haber Güncellenme Tarihi: 12.12.2017 13:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bafra’ya çocuklar için teknoloji evi

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin yararlanacağı bilgi ve teknoloji evi kurma çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Başkan Zihni Şahin konu hakkında şu bilgileri verdi: “8 önemli proje ve hizmeti hayata geçiriyoruz. Bunlardan biri bay ve bayan 65 yaşı üstü emekliler ve yaşlılarımız için İkinci Bahar Lokalidir. İnşaatına başlandı. İkinci hizmetimiz ise bayanlar sağlıklı yaşam etkinlikleridir. Eski kapalı spor salonumuzda gerçekleşecek. 18 Aralık tarihine kadar müracaatlar alınmakta olup tamamen ücretsizdir. Üçüncü projemiz Bafra Kent Ormanıdır. Ön çalışmalarına başladık. 8 hizmetimiz arasında yer alan dördüncü projemiz ise Bafra Belediyesi Bilgi ve Teknoloji Evi Projesi’dir. Alparslan Türkeş Parkı içindeki binamızda kurulacaktır. Bu projeden ilkokul ve ortaokul öğrencilerimiz faydalanacaktır.”

Şahin açıklamalarına şöyle devam etti: “Bafra Belediyesi Bilgi ve Teknoloji Evini, sokağın olumsuz ortamından çocuklarımızı güvenli ve kontrollü bir ortamda, ders çalışmalarını; kitap okuma alışkanlığı kazanmalarını; boş vakitlerini yararlı bir şekilde değerlendirmelerini, sosyal alanda yeteneklerini geliştirebilmelerini sağlamak amacıyla yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımız için kurmaktayız. Toplumumuzun tüm kesimleri için ‘Bir belediyeden daha fazlası var’ anlayışı ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Diğer proje ve hizmetlerimizde kısa bir süre içerisinde hayata geçecektir. Bunları da hemşehrilerimizle paylaşacağız.”

“Engelliler Koordinasyon Merkezimiz hizmete girecek”

Başkan Şahin, Bafra Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezinin hizmete gireceğini, ayrıca engelsiz Bafra için Dost Eller Engelli Aracını da engelli vatandaşların hizmetine sunacaklarını açıkladı.

Şahin, “Bafra Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi, engelli bireylerimizin sosyal aktivitelere katılımını sağlayacaktır. Mesleki becerilerini geliştirmeye yardımcı olacak, engelli ailelerimizin gündelik yaşamlarını kolaylaştırmak, toplumda engelli olma durumuyla ilgili farkındalık oluşturmak, toplumun engelli haklarını gözeten duyarlı bir yapıya kavuşmasına katkıda bulunmak işlevlerini yerine getirecektir. Tüm bunların yanında engelli ve engelsiz bireyler arasındaki iletişimi kuvvetlendirmek üzere de faaliyet gösterecektir” dedi.

“Engelsiz Bafra için Dost Eller Engelli Aracı alıyoruz”

Başkan Zihni Şahin sözlerini şöyle tamamladı: “Engelsiz Bafra için Dost Eller Engelli Aracı alıyoruz. Tekerlekli sandalye kullanıcılarına uygun olarak tasarlanan Dost Eller Aracı Baframız da yaşayan engelli vatandaşlarımızın öncelikle sağlık hizmetlerine, eğitim, kültür ve sanat etkinliklerine ulaşımında destek sağlamak amacıyla hizmet verecektir. Biz son 8 proje ve hizmetimizde bir belediyeden fazlası olmak hedefi ile hareket ediyoruz. Bu anlamıyla bu hizmetlerimiz ile engellilerimiz için bir belediyeden daha fazlası oluyoruz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.