Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ayhan: “Öğretmene sahip çıkmak geleceğimize sahip çıkmaktır”

Türk Eğitim-Sen Çankırı Şube Başkanı İsmail Ayhan, öğretmene şiddet konusunda bütün eğitim çalışanlarının yek vücut şekilde dimdik ayakta olduğunu belirterek, “Öğretmene sahip çıkmak geleceğimize sahip çıkmaktır” dedi.Türk...

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2017 17:02
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2017 17:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ayhan: “Öğretmene sahip çıkmak geleceğimize sahip çıkmaktır”

Türk Eğitim-Sen Çankırı Şube Başkanı İsmail Ayhan, öğretmene şiddet konusunda bütün eğitim çalışanlarının yek vücut şekilde dimdik ayakta olduğunu belirterek, “Öğretmene sahip çıkmak geleceğimize sahip çıkmaktır” dedi.

Türk Eğitim-Sen Çankırı Şube Başkanı İsmail Ayhan, Çankırı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret ederek okul idareci ve öğretmenleri ile bir araya geldi. Ayhan, geçen günlerde İzmir’in Ödemiş ilçesinde bir okulda okul müdürünün öldürülmesi ile sonuçlanan olay ile ilgili konuştu. Ayhan, hayatını kaybeden okul müdürü Ayhan Kökmen’e Allah’tan rahmet yakınlarına baş sağlığı dileyerek, “Şiddeti nefretle kınıyor, reddediyor, telin ediyoruz. Öğretmene şiddet konusunda bütün eğitim çalışanlarının yek vücut şekilde dimdik ayakta olduğunu tüm Türkiye kamuoyuna ilan ediyoruz” diye konuştu.

Ayhan, açıklamasında şunlara yer verdi: “Son yıllarda üzülerek şahit oluyoruz ki, öğretmene şiddet vakaları artık sıradanlaşmış üçüncü sayfa haberleri arasına girmiş durumdadır. Neredeyse gün geçmiyor ki, öğrenci ya da veli tarafından sözlü ya da fiziki şiddete maruz kalan bir öğretmen haberiyle karşılaşmayalım. Öğretmenlerimizin motivasyonuna, itibarına, sıhhatine ve hatta canına kast eden şiddet vakaları, artık eğitim hayatımızın en hayati problemlerinden birisi haline gelmiştir.

Bu acı haberlerin sonuncusu da önceki gün İzmir Ödemiş’ten geldi. Ödemiş Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Kökmen, iki öğrencisi tarafından tüfekle vurularak öldürüldü. Ayhan Kökmen öğretmenimize yüce Allah’tan rahmet, yakınlarına ve eğitim camiamıza sabır ve başsağlığı temenni ediyoruz. Şiddeti nefretle kınıyor, reddediyor, telin ediyoruz. Öğretmene şiddet konusunda bütün eğitim çalışanlarının yek vücut şekilde dimdik ayakta olduğunu tüm Türkiye kamuoyuna ilan ediyoruz. Öğretmene uygulanan şiddet olayları vuku bulduğunda, sorumluluk makamlarını işgal edenlerin de kınama mesajlarını tabii ki olumlu buluyoruz. Ancak, yetki sahibi olanların, sadece kınamakla yetinmesini bir zafiyet olarak gördüğümüzü ve kendilerinden daha somut adımlar atmalarını da beklediğimizin bilinmesini istiyoruz. Artık yeter! Öğretmene ve kamu çalışanlarına yönelik şiddet hadiseleri üzerine ciddi idari ve hukuki tedbirler ivedilikle alınmalıdır.”

İsmail Ayhan sözlerini şöyle tamamladı: “İzmir’de kaybettiğimiz Ayhan Kökmen başta olmak üzere hayatını kaybeden tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, şiddete maruz kalmış meslektaşlarımıza geçmiş olsun diyor, öğretmene şiddeti lanetlediğimizi kararlılıkla ifade ediyor ve bir daha benzeri hadiselerle kamuoyuna gündemine gelmemeyi diliyoruz. Unutmayalım; öğretmen sahip çıkmak geleceğimize sahip çıkmaktır.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.