Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Aydın Kitap Okuyor’ kampanyası başladı

Aydın’da okullarda eğitim gören 175 bin öğrencinin okuma alışkanlığı kazanması için başlatılan kitap okuma kampanyası büyük ilgi görüyor. Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu öncülüğünde başlatılan kampanyanın...

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2017 08:22
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2017 08:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
‘Aydın Kitap Okuyor’ kampanyası başladı

Aydın’da okullarda eğitim gören 175 bin öğrencinin okuma alışkanlığı kazanması için başlatılan kitap okuma kampanyası büyük ilgi görüyor. Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu öncülüğünde başlatılan kampanyanın ilk gününde 2 bine yakın öğrenci aynı anda kitap okudu. Çandıroğlu, “Projeden beklentimiz, her gün okullarımızda en az 20 dakika kitap okuma saati yerleştirmek" dedi.

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü, kitap okuma alışkanlığı kazanılması için ‘Aydın kitap okuyor’ kampanyası başlattı. İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, proje kapsamında ilk önce okullarda başlattığı kampanyaya destek olmak için öğrencilerle kitap okudu. İl genelindeki okullarda 175 bin öğrencinin olduğu Aydın’da ilk etapta 100 bin öğrencinin kitap okuma alışkanlığını kazanmasının ardından daha sonra tüm çocuklarla birlikte Aydın halkına okuma alışkanlığı kazandırmayı hedeflediklerini belirtti.

‘Aydın kitap okuyor’ kampanyası ildeki en fazla öğrenci bulunan ve aynı anda bin 841 öğrenci ve 112 öğretmenle 51 sınıfta eğitim veren Dr. Fevzi-Mürüvet Uğuroğlu Ortaokulu’nda başlatıldı. Hergün öğleden sonraları belirlenen bir saatte en az 20 dakika ve en fazla da 30 dakika olacak şekilde öğrencisinden hademesine, çaycısından öğretmenine kadar herkesin ders dışı eğitici nitelikteki kitap okuduğu etkinlik büyük ilgi gördü. Okulun halı sahasında öğrencilerle birlikte oturarak 20 dakika boyunca kitap okuyan İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu’na öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Etkinlik sırasında çocuklar ‘Aydın kitap okuyor’ diyerek slogan atmayı da ihmal etmediler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.