Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aydın Kalkan, "Yeni sınav sistemleri karmaşa oluşturmamalı"

Yeni sınav sistemi ile ilgili olarak açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen Kayseri 1 Nolu Şube Başkanı Aydın Kalkan, "Türkiye’de sınav sistemleri bir türlü kendi geleneğini oluşturamadı. Sınav sistemleri sürekli değiştirilmekte ve her öğrenci...

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2017 14:54
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2017 14:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Aydın Kalkan, "Yeni sınav sistemleri karmaşa oluşturmamalı"

Yeni sınav sistemi ile ilgili olarak açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen Kayseri 1 Nolu Şube Başkanı Aydın Kalkan, "Türkiye’de sınav sistemleri bir türlü kendi geleneğini oluşturamadı. Sınav sistemleri sürekli değiştirilmekte ve her öğrenci grubu için yeni eleme yöntemleri ortaya konulmaktadır" dedi.

Eğitim Bir Sen Kayseri 1 Nolu Şube Başkanı Aydın Kalkan, "TEOG yerine getirilecek sınav yönteminin TEOG sınavından daha büyük streslere neden olmaması için eğitimciler, eğitimin paydaşları olan sendikalar, STK’lar, veliler ve eğitim uzmanları bir araya gelmeli, insanların adalet duygusunu zedelemeyecek ve başarıyı ödüllendirecek bir sistem oluşturulmalıdır" diye konuştu.

Kalkan, "Her lisenin kendi sınavını yapması kaosa sebep olacaktır" ifadesinde bulunarak şu şekilde konuştu:

"İnsanları lise lise dolaştırmak ve çocukları bir sınav yerine onlarca sınava sokmak öğrencilere iyilik yapmak olmayacaktır, aileleri ve çocuklarımızı strese ve ek masrafa sokacak uygulamalar konusunda dikkatli olunmalıdır.

Ortaokul sertifikasyon sisteminin de birçok sakıncaları var. Şu anda en iyi gözüken sistem Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri ve Proje Okullarına MEB tarafından yapılacak sınavla öğrencilerin yerleştirilmeleri kalan öğrencilerin kendi mahallesindeki evine yakın okullarda öğrenim görmesidir. TEOG yerine konulacak sistem belirlenmeden önce bakanlığın mutlaka paydaşları ile birlikte çalışma yürütmesi gerekiyor"
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.