Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AYAL öğrencilerinden Mehmetçik’e anlamlı mektup

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından Anadolu’nun sınır noktalarında nöbet tutan Mehmetçikler için duygusal mektupların yazıldığı anlamlı bir proje hayata geçirildi.Okulun öğretmenleri...

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2018 10:54
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2018 10:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AYAL öğrencilerinden Mehmetçik’e anlamlı mektup

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından Anadolu’nun sınır noktalarında nöbet tutan Mehmetçikler için duygusal mektupların yazıldığı anlamlı bir proje hayata geçirildi.

Okulun öğretmenleri Özgecan İlban ile Sakize Gizep’in rehberliğinde ve öğrenciler Yağızalp Alparslan ile Merve Deniz öncülüğünde "Nöbet Tutan Gözlere Selam Olsun" adını taşıyan projenin hayata geçirilmesi okul idaresi ve öğrenci velileri tarafından da memnuniyetle karşılandı.

Proje kapsamında AYAL öğrencileri, Anadolu topraklarının sınır noktalarında nöbet tutan, bölücülere, hainlere karşı gece gündüz, kar kış demeden mücadele eden kahraman askerlere moral vermek, yalnız olmadıklarını, Türk Milleti’nin onların her an yanlarında olduğunu hissettirmek amacıyla duygu ve düşüncelerini içeren mektuplar yazdılar.

Öğrenciler tarafından yazılan 75 mektup sınırda görev yapan karakollarla, Hakkari Yüksekova Esendere Meydan Karakoluna posta yoluyla gönderildi.

Mektupların bu noktalardaki askerler tarafından alınarak okunduğu ve duygusal mektuplar için AYAL’in öğrencilerine yeni yıl dilekleriyle duygu ve düşüncelerini paylaştığı bu mektupların aile özlemi içindeki kahraman askerlere bir nebze de olsa teselli olduğuna ilişkin söz konusu karakol komutanlarından teşekkür mesajları geldiği öğrenildi.

Yapılan anlamlı etkinlikle ilgili AYAL Müdürü Veli Tuncay, "Okul müdürü olarak değerleriyle öğrencilerini yetiştirmeye çalışan AYAL Akademi ailesini bu örnek tutumundan dolayı tebrik ediyor onlarla gurur duyuyorum. Bu anlamlı mesajın herkes için bir anlamı olmalı diyor saygılarımı sunuyorum” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.