Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avrupa Mükemmellik Ödüllü TEK Üniversite Yeni Dönemde Öğrencilerini Bekliyor

Türkiye’de Avrupa Mükemmellik Ödülünü alan tek üniversite olan Sakarya Üniversitesi (SAÜ), yeni dönemde öğrencilerini bekliyor. 2 milyon adaydan en iyilerini almaya çalıştıklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Elmas, öğrencilere mesaj...

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2016 13:47
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2016 13:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye’de Avrupa Mükemmellik Ödülünü alan tek üniversite olan Sakarya Üniversitesi (SAÜ), yeni dönemde öğrencilerini bekliyor. 2 milyon adaydan en iyilerini almaya çalıştıklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Elmas, öğrencilere mesaj göndererek, "Biz mükemmeliz, buyursunlar gelsinler" dedi.
REKTÖR ELMAS, SAKARYA ÜNİVERSİTESİ’Nİ ANLATTI
Üniversiteye girişte birinci aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavının tamamlanmasının ardından Sakarya Üniversitesi’ni anlatan SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, hedeflerinin en iyi öğrencileri almak olduğunu söyledi.
TÜRKİYE’DE AVRUPA MÜKEMMELLİK ÖDÜLÜ ALAN TEK ÜNİVERSİTE
Sakarya Üniversitesi’nin Avrupa Kalite Yönetim Vakfı (EFQM) tarafından yürütülen 2015 EFQM Avrupa Mükemmellik Ödülü’nü alan Türkiye’deki tek üniversite olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Elmas, "Üniversitemiz Avrupa kalite ödülü aldı, bölümlerimiz akredite oldu. Bilimsel yayınlarımız ve proje sayılarımızı arttırdık. Dış değerlendirmeler yapıldığında hem dünyada hem Türkiye’de en çok yükselen üniversite oldu. Bu gelişmelerin öğrencilere yansımasını, üniversitemizi seçmelerinde bunların da bir kriter olarak dikkate alınmasını istiyoruz" dedi.
"ÖĞRENCİLERİN EVRENSEL NORMLARA BAKARAK KARAR VERMELERİNİ BEKLİYORUZ"
Her yıl bir önceki yıla göre daha üst sıralardan öğrenci almak istediklerini ifade eden Prof. Dr. Elmas, "Biz normalde 6-7 bin civarında lisans öğrencisi alıyoruz. Geçen seneki sıralamaların biraz daha üzerinde üst sıralardan öğrenci almak istiyoruz, hedefimiz bu. Bunun da olacağına inanıyoruz. Öğrencilerin puanlara bakarak, bir önceki yılın sonuçlara bakarak değil de, bugün üniversitelerin evrensel normlarına bakarak karar vermelerini bekliyoruz" diye konuştu.
"MUTLU OLAN MEVCUT ÖĞRENCİLER BUNU YANSITSINLAR"
Üniversite olarak 3 aylık periyotta seferberlik ilan ettiklerini vurgulayan Prof. Dr. Elmas, "Tüm bölümlerimizin, hatta mevcut öğrencilerimizin de işi bu. Madem burada mutlular, bu mutluluklarını yansıtsınlar, değilse onu da yansıtsınlar. Biz 4-5 yıl önce Türkiye’de bilimsel yayın ve projeler sıralamasında 70’inci sıralardaydık, şuanda 30’lara doğru geldik. İlk 15 sıralamasına birkaç yıl içerisinde çıkma hedefimiz var. Yayın ve proje sayısını üç kat arttıran tek üniversiteyiz. Bunlar bizim ayrıcalıklarımız. Avrupa Kalite Ödülü aldık, Türkiye’de bu ödülü alan başka üniversite yok. Biz mükemmeliz, buyursunlar gelsinler" şeklinde konuştu.
"ÇOK ÖZGÜRÜZ DİYEN ÜNİVERSİTELERDE TEK TARAFLI ÖZGÜRLÜK VAR"
Öğrencilerin en özgür olduğu üniversite olma hedefleri olduğunun da altını çizen Prof. Dr. Elmas, "Herkese görüşlerini ifade etmede, kimlik oluşturmada ne gerekiyorsa biz sağlıyoruz, yeter ki şiddet olmasın. Üniversitemizde çok büyük barış ve huzur ortamı var. Çok özgürüz diyen üniversitelerde tek taraflı özgürlük var. Bizde buyursunlar herkes bir arada" ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.