Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avrupa Birliği, “Girne” ismi ile sadece GAÜ’yü eşleştirdi

Girne Amerikan Üniversitesi’nin (GAÜ) isim benzerliğinden dolayı oluşan haksız rekabet nedeniyle sürdürdüğü mücadele sürecinde “Girne” isminin Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti dâhilinde kullanım hakkı ve tescili, Avrupa Birliği...

Haber Giriş Tarihi: 13.08.2016 09:53
Haber Güncellenme Tarihi: 13.08.2016 09:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Girne Amerikan Üniversitesi’nin (GAÜ) isim benzerliğinden dolayı oluşan haksız rekabet nedeniyle sürdürdüğü mücadele sürecinde “Girne” isminin Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti dâhilinde kullanım hakkı ve tescili, Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Hakları Ofisi tarafından “Girne Amerikan Üniversitesi”ne verildi.
Konuyla ilgili GAÜ Rektörlüğü’nden yapılan açıklamada, TC Türk Patent Enstitüsü tarafından da GAÜ’ye tescil verildiği belirtilerek, mücadele sürecinde haklılıklarının bir kez daha onaylandığı ifade edildi. Sürecin bu yönde ilerlemesi ile birlikte KKTC hükümetinden de yine aynı yönde sonuçlanan dava kararı ve ara emirlerinin uygulanması noktasında İdare’ye karşı yaptırımda bulunmasını, dava kararlarının hayata geçirilmesinin ve uygulanmasının ısrarla altını çizen GAÜ Rektörlüğü, kurulduğu günden bugüne kadar bulunduğu kentin ismi ile anılıyor ve biliniyor olmasının ötesinde dünya üzerindeki tüm uluslararası işbirliği ve anlaşmalarını da “Girne” ismi ile sürdürmüş olmasına dikkat çekti. Ayrıca Avrupa Birliği tarafından da haklı davalarının muhatabı olan kurumun yasa tanımamazlık ile kullanmaya devam ettiği ve ‘Girne’ ile ilişkilendirmiş olduğu ismin tescil hakkının Girne Amerikan Üniversitesi’nde olduğu vurgulanan açıklamada, bir kez daha alınan tescili ile yeni bir döneme girildiği ifade edildi. GAÜ’nün sürdürülen yasal süreç sonrası gerek KKTC’de, gerekse TC’de ve Avrupa Birliği’nde yeni tazminat davalarına hazırlandığı belirtildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.