Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Av. Mansur Topçuoğlu: "Başarının Yolu, Başarısızlıktan Geçer"

Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Av. Mansur Topçuoğlu, başarının yolunun başarısızlıktan geçtiğini söyledi.Haliç Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Kulübü “Büyük Gençlik Buluşması” konferansı...

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2016 15:27
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2016 15:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Av. Mansur Topçuoğlu, başarının yolunun başarısızlıktan geçtiğini söyledi.
Haliç Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Kulübü “Büyük Gençlik Buluşması” konferansı düzenledi. Gazeteci Abbas Güçlü, Oyuncu Selçuk Yöntem ve Av. Metin Fevzioğlu gibi önemli isimlerin katıldığı etkinliğin açılış konuşmasını Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Av. Mansur Topçuoğlu yaptı.
Konuşmasını gençlik ve siyaset adı altında yaptığını söyleyen Topçuoğlu, “Programa başlarken gençlik ve siyasetin birbirine çok yakıştığını fakat aslında birbirine ne kadar uzak olduğunu ifade ettim. Türkiye’de gençlerin siyasette sayısı az değil, çok az. Türkiye’de maalesef gençler daha başından beri yani çocukluğumuzdan beri anne ve babalar tarafındanöğrenilmiş çaresizliğin içine hapsediliyor. Yani ne diyorlar; yapamazsın, edemezsin, yapmamalısın veya sakın yapma başıma icat çıkarma gibi şeylerle yetişen bir gençliğin bir de eğitim sistemi tarafından desteklenmemesi, gençleri hapsediyor.Sonuç ortada, böyle yetişen çocuklarımızdan artık hiçbir şey bekleyemeyiz” dedi.
“HATA YAPMAYAN ÇOCUK BAŞARIYA ULAŞAMAZ”
“Çocuklarımızı mutlaka geliştirip, olgunlaştırmamız lazım” diyen Topçuoğlu, “Çocuklarımıza, özgüven aşılamalıyız, hızlıca buna yönelik düzenlemeleri yapmamız gerek, çocuklarımıza hata yapabilecek, hata yapmayı başarısızlık değil başarıya giden yol olarak gösterecek bir sistemi oluşturmamız lazım. Gençler hata yapabilmeli, hata yapmayan çocukların başarıya ulaşmaları mümkün değil. İkincisi biz gençlerin önüne ne koyuyoruz ya yeni bir tane şarkıcı ya da futbolcu. Bu kadar mı? Türkiye’nin otuz sekiz milyon tane gencin önüne koyacağımız model bir şarkıcı bir tane de futbolcu mu? Olmamalı, olamaz, bunu da değiştirmemiz gerekiyor” açıklamalarında bulundu.
"HEDEFİNİZ VE HAYALİNİZ YOKSA BAŞARILI OLAMAZSINIZ"
Sıkıntının sadece sistemsel olmadığını vurgulayan Topçuoğlu, gençlerinde kendilerini geliştirmediğinin altını çizerek şunları kaydetti; gençlerin donanımları yok,salonda kaç kişi İngilizce biliyor diye sordum 4 kişi parmak kaldırdı, böyle olmamalı. Gençlerin de kendisini geliştirmesi gerekiyor. Hep beraber bunu aşabileceğimizi düşünüyorum ve kendilerine bir hedef koymaları gerekiyor, ona göre aksi takdirde Türkiye’de hak ettikleri rolü bulamayacaklardır. Başarının yolu nereden geçer diye bana sordular ben de başarının yolu başarısızlıklardan geçer dedim. Çünkü başarısız olmayan insanların başarıyı bilmeleri, başarıya gitmeleri mümkün değildir. Biz başarısız olmayı çok kötü bir şeymiş gibigörüyoruz, başarısızlık aslında bir deneyimdir. Başarısız olmuş kişi bir sonraki adımda başarıya daha yakındır. Ben bu hareketle başarının yolunun başarısızlıktan geçtiğini söylüyorum.
“KONUKLAR SÖZDE DEĞİL İCRAATTA BAŞARILI OLMUŞ KİŞİLER”
Düzenledikleri konferansın son derce önemli olduğunu söyleyen, Haliç Üniversitesi Kulüpler Birliği Başkanı Rasim Şişman, “Haliç Üniversitesinde gençliğin, hukukun, sanatın ve eğitimin siyasetle ilişkisi uzman konuklar tarafından ele alınıyor. Son derece önemli bir program İstanbul’da çoğu üniversite böyle bir program yapamıyor. Salonun kalabalık olmasından anlıyoruz ki çok da talep var. Buraya gelen konuklar, gençlerin ufkunu açabilecek, sadece sözde değil icraatta da başarılarını göstermiş uzman kişiler. Şuan konuşmacı Barolar Birliği Başkanı Metin Fevzioğlu, hukukun siyasetle ilişkisini anlatıyor ve bundan daha iyi bir konukolamazdı. Amacımız genç arkadaşlarımızın, konuklarımızla doğrudan iletişim kurmalarını sağlamak”ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.