Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Atılım Üniversitesi’nden sivil havacılığa büyük yatırım

Ankara’da bulunan Atılım Üniversitesi bünyesinde sivil havacılık eğitimine önemli katkılar sağlayacak olan Atılım Hangar’ın açılışı yapıldı.Atılım Hangar, Ankara’da bulunan üniversite bünyesindeki ilk ve tek uçak hangarı olma...

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2016 13:26
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2016 13:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ankara’da bulunan Atılım Üniversitesi bünyesinde sivil havacılık eğitimine önemli katkılar sağlayacak olan Atılım Hangar’ın açılışı yapıldı.
Atılım Hangar, Ankara’da bulunan üniversite bünyesindeki ilk ve tek uçak hangarı olma özelliğine sahip. Gerek tüm uçuş şirketlerinin uçaklarına servis-bakım hizmeti sağlaması açısından gerekse Sivil Havacılık Yüksekokulu bünyesindeki öğrencilerin tamamına uygulamalı eğitim desteği vermesi açısından sektör için önemli bir yatırım. Sivil Havacılık öğrencileri Atılım Hangar’ı uçak laboratuvarı olarak kullanacak. Açılışa TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş. (TEİ) Yönetim Kurulu Başkanı Köksal Liman, TEİ Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmut Akşit, Aselsan ve Sivil Havacılık sektöründen temsilciler ile çok sayıda davetli katıldı. Törende ayrıca Cessna 337 Uçağı Kullanım Sözleşmesi İmza Töreni de gerçekleştirildi. Cessna 337, öğrencilerin uçağı tanıması, servis hizmetleri hakkında bilgi edinmesi ve uçması açısından oldukça büyük bir şans olarak görülüyor. Açılışta konuşan Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ, “Uygulamalı eğitim için bünyesinde 140 laboratuvar bulunduran Atılım Üniversitesi, hangar açılışıyla bunlara bir yenisini ekledi. Hangar, Ankara’da üniversite bünyesindeki ilk ve tek proje olması açısından anlamlı olduğu kadar Atılım Üniversitesi’nin ‘’uygulamalı eğitim’’ prensibine uygunluğu yönünden de önemi oldukça yüksek” dedi.
Atılım Üniversitesi’nin eğitim ve ARGE yatırımlarının Türkiye açısından önemine dikkat çeken konuşmacılar ise aynı zamanda üniversite sanayi işbirliği için de çok değerli örnekler teşkil ettiğini vurguladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.