Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ASO Teknik Koleji’nde Mesleki Ve Teknik Eğitim Tanıtım Günleri

Sincan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Mesleki ve Teknik Eğitim Tanıtım Günleri” ASO Teknik Koleji’nde gerçekleştirildi. Açılışını ASO Başkanı Nurettin Özdebir’in yaptığı etkinlikte öğrenciler müzik...

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2016 12:50
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2016 12:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sincan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Mesleki ve Teknik Eğitim Tanıtım Günleri” ASO Teknik Koleji’nde gerçekleştirildi. Açılışını ASO Başkanı Nurettin Özdebir’in yaptığı etkinlikte öğrenciler müzik ve dans konusundaki yeteneklerini de sergilediler.
Etkinliklerin açılışına Ankara Sanayi Odası ve ASO 1.OSB Başkanı Sayın Nurettin Özdebir’inyanısıra, Sincan İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Solmaz, Öğretmenler ve ilçedeki çeşitli okullardan öğrenciler katıldı.
Etkinliklerin açılış konuşmasını yapan ASO Başkanı Nurettin Özdebir, ülkenin kalkınması, refah düzeyinin artması, demokrasinin yerleşmesinin üretimden geçtiğini ifade ederek, ”Üretim gücü ülkemizin istiklalinin ve bağımsızlığının teminatıdır ”diye konuştu. Teknolojinin hızla geliştiğini ve bu gelişime ayak uydurabilecek insanlara ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Özdebir şöyle konuştu:
“Nitelikli insan kavramı için sadece akademik eğitim yeterli değil. Bu akademik bilgiyi hayata taşıyabilecek, imalat sanayisinde bunu üretime çevirebilecek kabiliyette ve beceride olan insanlara ihtiyacımız var. Bugün işletmelerimiz insanları değerlendirirken ne bildiğine değil bildikleri ile neler yapabileceklerine bakıyor. Dünyadaki rekabet artık buna göre şekilleniyor. Bunun için mesleki eğitim her alanıyla son derece önemli. Ekonomik olarak bakarsak katma değer üretimde oluşturuluyor. Bu üretim yalnız sanayi üretimi olarak aklınıza gelmesin. Tarımsal üretimden güzel sanatlara, edebiyata kadar varan bir açılım olarak düşünmemiz gerekiyor”.
Konuşmasında sanayinin artık kabuk değiştirdiğine dikkat çeken Özdebir, “Bugün sanayi dediğimiz zaman zor şartlar altında insanların çalıştığı yerler akla geliyor. ASO 1.OSB içerisinde bulunan işletmelerimizi gördüğünüz zaman artık sanayinin kabuk değiştirdiğini ve işletmelerimizin insana yakışır şekilde çalıştığını göreceksiniz. Artık sanayide çalışan, geçerli bir mesleği olan insan farkındalık oluşturuyor” diye konuştu.
Kendi tecrübelerini de katılımcılarla paylaşan Özdebir, ”Hayatta yapacağınız iki seçim son derece önemli ve bütün hayatınız boyunca sizi etkileyecek. Birincisi eşiniz. İkincisi ise işiniz. Eş ve meslek seçimi, bireyin yaşamında son derece önemli bir karar. Bugün açılışını yaptığımız mesleki eğitim günleriyle bizler başka alternatif mesleklerin olduğunu, insanların son derece güzel işler yapabileceklerini ve daha iyi şartlarda ev geçindirebilecek işler olduğunu sizlere göstermek istedik. Sizler üretimi seçen insanlar olarak ülkenin bağımsızlığı ve bekası için doğrudan mücadele eden polisimiz ve askerimiz gibi ülkenin birliği, beraberliği ve bütünlüğü için çalışan insanlarsınız. Ülke olarak ne kadar zengin olursak, fert başına düşen milli gelirimiz ne kadar artarsa, teknolojimiz ve bilgimiz ne kadar fazla olursa bu ülke üzerinde oynanan oyunlar, bu ülkeyi bozmak isteyen insanlar o kadar çaresiz kalacaktır” diye konuştu.
Başkan Özdebir, daha sonra projelerin yer aldığı stantları gezerek, öğrencilerden projeler hakkında bilgiler aldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.