Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Asansör üreticilerine yönetmelik toplantısı

Gaziantep Ticaret Odası tarafından düzenlenen sektörel toplantılar kapsamında geçtiğimiz günlerde Resmi Gazetede yayımlanan asansör sektörüne yönelik yeni uygulamalarla ilgili Gaziantep Ticaret Odası’nda bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.Gaziantep...

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2017 16:36
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2017 16:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Asansör üreticilerine yönetmelik toplantısı

Gaziantep Ticaret Odası tarafından düzenlenen sektörel toplantılar kapsamında geçtiğimiz günlerde Resmi Gazetede yayımlanan asansör sektörüne yönelik yeni uygulamalarla ilgili Gaziantep Ticaret Odası’nda bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Gaziantep Ticaret Odası ve Gaziantep Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayicileri Derneği (GASSİD) işbirliğinde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına, Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyesi Bülent Evyapan başkanlık ederken, toplantıya GTO Meclis üyesi Tuncay Yıldırım, GTO Meslek Komite Üyesi Erol Arda ve GTO 30 Nolu Meslek Komite Üyeleri ile Gaziantep Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayicileri Derneği Başkanı Mehmet Akgöz’ün yanı sıra sektörde faaliyet gösteren firmaların temsilcileri katıldı.

Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyesi Bülent Evyapan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan Asansörlerin Tasarımına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Tebliğin Resmi gazetede yayımlandığı ve yönetmeliğin 1 Ekim 2017 tarihi itibari ile yürürlüğe gireceğini belirtti.

GTO Yönetim Kurulu üyesi Evyapan,, yönetmelikle yeni uygulamaların yürürlüğe gireceği ve bu uygulamaların başta bu alanda üretim yapan firmalar olmak üzere, inşaat sektörünü de yakından ilgilendireceğini ifade ederek, “Odamızın temel amacı sektörlerle ilgili düzenlemeler hakkında üyelerimize bilgi vermek ve üyelerimizden gelen talep ve önerileri de yetkililere iletmek, nitekim bu toplantı da bu anlamda Odamıza önemli veriler sağlayacaktır. Bu alanda çalışmalar yürüten GASSİD yönetimine de de işbirliği için teşekkür ediyoruz ” dedi.

Gaziantep Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayicileri Derneği ( GASSİD) Başkanı Mehmet Akgöz ise, yönetmelik hakkında teknik bilgi verdi. Kat adedi 3 olan binalarda asansör yeri bırakılması, 4 ve daha fazla olanlarda ise asansör tesisinin zorunlu hale getirildiğini, ifade eden Akgöz, “ İmar Yönetmeliği asansör hükümleri gereğince iskan edilen bodrum katlar dahil kat adedi 4 ve daha fazla olan binalarda asansör yapılması zorunlu hale getirildi. Daha az katlı yapılarda da asansör yapılabilir. Yönetmelikle asansörlerin, bodrum katlar dahil tüm katlara hizmet vermesi zorunlu hale getirildi. Yine asansörün yapılması ve işletilmesi ile ilgili hususlar yine çıkan yönetmeliğin hükümleri dikkate alınarak, 29/06/2016 tarihli ve 29757 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Asansör Yönetmeliği (2014/33/AB) ve TSE standartları hükümleri uygulanacak” şeklinde konuştu.

Konu ile ilgili söz alan ve istişarelere katılan GTO Meclis Üyesi Tuncay Yıldırım ve Meslek komite üyesi Erol Arda’da Gaziantep’in bu alanda önemli bir kapasitesinin olduğunu ifade ederek firmaların öneri ve taleplerinin dikkate alınmasının bu kapasiteyi geliştirme anlamında önem taşıdığını ifade ettiler.

Toplantıya katılan denetim firmalarının temsilcileri de denetlemeler konusunda bilgilendirme yaptı. Gaziantep Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde yapılan toplantıya katılan firma temsilcileri ise sektörde yaşanan sorunları dile getirerek, en başta asansör sektörüne yönelik yapılan düzenlemelerin sık sık değişmesinden şikayet ettiler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.